Sålt en av mina portföljer hos Mintos

Tidigare hade jag tre olika portföljer hos Mintos, en i EURO, en i SEK och en i GEL. Men med tanke på hur Georgiens valuta har utvecklats senaste åren så tog jag beslutet att sälja av hela den portföljen. Jag satsar hellre på fler lån i EURO då den går starkt jämfört med både GEL och SEK.

Det gick väldigt snabbt och enkelt att lista lånen till försäljning och det tog inte heller lång tid innan lånen hade köpts av andra investerare på Mintos plattform.

Det var första gången som jag testade att sälja av en större mängd lån samtidigt och det var skönt att se att det fungerade bra.

Nu får jag klura lite på hur jag ska använda kapitalet men det lutar åt att jag investerar summan i nya lån i EURO.

Mina nuvarande portföljer hos Mintos

Som sagt så har jag just nu två portföljer kvar som går framåt av sig själva tack vare deras autoinvest-funktion.

Såhär ser läget ut för portföljen med lån i EURO ut just nu:

portföljer hos mintos EURO

Helt okej snittränta på 12.16% och det är alltid skönt att se att nästan alla lån ligger i fas. Portföljen består till 90% av lån med återköpsgaranti så det gör inte så mycket att par släpar efter. Totalt sett så är det lån från 8 olika länder som den här portföljen har investerat i hittills.

Såhär ser läget ut för portföljen med lån i SEK ut just nu:

portföljer hos mintos SEK

Här kan man tydligt se att räntan har sjunkit sedan starten och 9.65% är något som jag hoppas ska förbättras längre fram.

Den här portföljen består enbart av lån från Sverige och alla skyddas av Mintos återköpsgaranti. Det är ändock väldigt trist att se att nästan hälften av lånen ligger efter med betalningarna på något sätt. Det får mig att undra över hur pass vettiga långivarna i Sverige egentligen är. 50% släpande på 15 lån är mycket men det är ändå för få lån för att dra några faktiska slutsatser.

Så ser iallafall mina portföljer hos Mintos ut just nu, det blir fortsatt spännande att följa utvecklingen. Jag hoppas att dina P2P-lån rullar på bra!

2 thoughts on “Sålt en av mina portföljer hos Mintos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.