Sammanfattning V. 13 – Utdelning från Castellum

Utdelning från Castellum

Utdelningsportföljen fick under veckan in sin tredje utdelning. Som ni vet så är det minimala belopp det handlar om änså länge, men något är bättre än inget när det kommer till snöbollseffekten. Hos Lendify har även flera lån återbetalats vilket är roligt att se. Mars månad har varit ungefär som vårvädret i Sverige, snabba svängar åt alla möjliga håll. Det är dock inte särskilt konstigt att hela världen är extra skakig när världens mäktigaste man beter sig som han gör. Oh well!

Dividend Sweden

I måndags så skrev jag ett inlägg om Dividend Sweden som du kan hitta Här. Då kändes allting väldigt bra och lovande. Dagen efter så släppte Dividend Sweden Denna nyhet. Om det kändes bra innan så känns det helt makalöst fantastiskt just nu. Äntligen en ägarspridning och denna gång på hela 90% av aktierna i emissionen. Helt fantastiskt roligt!

På Gran Canaria

Här har det varit varmt de senaste dagarna. Varma vindar från Afrika drar med sig värme och sand till Kanarieöarna av och till. Visst är det skönt när det är varmt, men det är lite för varmt ibland speciellt när det är vinden som är varm istället för svalkande. Men jag ska inte klaga, jag kom ju hit för bla. värmens skull.

Ihållande Investeringar

Utdelningsportföljen

Så då har alltså den tredje utdelning i portföljens historia kommit in. Som sagt så är det långt ifrån någon summa att hurra över men det är ändå ett roligt steg i rätt riktning. H&M har det inte lätt just nu men jag tänker inte överge skeppet än så länge. I övrigt så är jag rätt så nöjd med hur portföljen går för tillfället även om jag givetvis gärna hade sett en högre ökning.

Bure Equity släppte sin årsredovisning för 2016 igår. Den kan du läsa i fullo på deras egna hemsida Här. Ett utdrag ur deras redovisning:

”År 2016 var återigen ett framgångsrikt år för Bure och substansvärdet ökade med 1 mdkr, eller 16,4 procent. Utvecklingen av Bures aktiekurs var ännu bättre med en totalavkastning på 54,7 procent, motsvarande en ökning om 2,4 mdkr, inklusive aktieutdelning. Bures aktie handlades därmed till en premie mot substansvärdet på 2 procent vid årsskiftet jämfört med en rabatt om 20 procent vid årets inledning.”.

Castellum delade som sagt ut under veckan. Utöver det så presenterade dem igår också en bytesaffär med Wallenstam. Du kan läsa mer om affären på Avanza.

2017-03-29 Utdelning Castellum 9 x 2,50 = 22,50 kr

H&M kärvar på och det ser lite mörkt ut för tillfället. Jag tänker tanka på och hoppas på att förr eller senare se en återkomst.

SJR mina tankar kring detta innehav delas av en skribent på Börsveckan. Jag får se hur jag gör med SJR framöver.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

Utdelning

Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsportföljen

Ihållande Investeringar

Fondportföljen

Här knatar det på i vanlig takt med en helt okej ökning, förhoppningsvis så skall det ta fart här så småningom. Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära rekades under veckan i ett inlägg på Avanza. Det skall bli roligt att se DNB Global Indeks dra iväg, när så sker så kommer jag att vara välpositionerad.

 

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen

Ihållande Investeringar

Lendify

Under vecka 13 så kom det in ett par återbetalningar. Två stycken lån väntar jag fortfarande på, men det rullar på som det skall här också. Förmodligen så borde jag sätta in betydligt mer pengar för att det skall bli lite mer intressant att följa detta sido-projekt.

Lendify


Tack för att du läser! Lycka till med dina investeringar!

2 thoughts on “Sammanfattning V. 13 – Utdelning från Castellum

 • Grymt bra och informativ blogg du har skapat! Gillar det starkt, hade varit kul att ta en pratstund med dig i framtiden 🙂 Roligt att se andra personer blogga om liknande topics!

  MvH
  Max

  • Hej, Max. Tack så mycket, det uppskattas. Ja det tycker jag verkligen att vi borde göra. Keep up the good work med din blogg för den delen.

   Med vänlig hälsning,
   Stefan Ekström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.