Sammanfattning V. 15 – Aktieutdelning & Investering

Firar påsk med aktieutdelning

Glad påsk och glad aktieutdelning alla läsare! Jag hoppas att du får en utomordentligt fin helg! Som rubriken avslöjade så kom det under veckan in en tredje utdelning från Saltängen Properties Invest AB. Inte bara det utan som ni kunde läsa i inlägget Månadens Köp April 2017 så har jag under veckan fyllt på båda portföljerna igen.

Räknar man ihop båda innehaven just nu så når dem precis över 30 000 kr! Det är väl inte så illa pinkat med tanke på att jag började i juli förra året?

En riktigt härlig vecka med andra ord och det ser bara ut att bli bättre och bättre. Utdelningssäsongen är igång och det kommer att trilla in ett par stycken nu framöver. Tänk om ett par år när det handlar om lite större summor. Det kommer att bli riktigt fint det.

Den här veckan skriver jag ingenting om Lendify eftersom att nästa återbetalningar på lånen inte kommer att ske förens i början på maj månad.

Fondportföljen

Det är alltid lika härligt att investera i portföljerna. Framförallt när innehaven når några slags milstolpar som 15 000 kr. Snart så bör uppgången fortsätta om inte geopolitiska lägen i världen totalt sänker globalfonden. Det återstår helt enkelt att se hur illa det kommer att bli med allt som sker just nu. Om det inte blir alltför dåligt så borde DNB Global Indeks kunna leda vägen någorlunda.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

2017 v15 fonder fondportföljen

Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen


Utdelningsportföljen

Saltängen skickade ut sin tredje utdelning sedan jag blev ägare i bolaget. Så hittills har Saltängen alltså levererat en uppgång på ca 8.5 % samt sin tredje aktieutdelning på 2,45 SEK vardera. Inte illa men mer ska det bli. Nästa vecka så kommer fler utdelningar så det blir än en rolig rapport då också.

2017-04-11 UTDELNING SAPIAB 10 x 2,45 = 24,50 SEK

När jag fyllde på i portfölj denna gång så fokuserade jag mer på att jämna ut innehaven. Jag hade också uppkommande utdelningar i åtanke. Kika in igen nästa vecka för att se hur det går!

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

Utdelningsprotföljen

Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsportföljen

Dividend Sweden

Dividend Sweden som jag har investerat i skall lämna rapport inom 6 handelsdagar. Jag ser fram emot att få läsa den rappporten enormt mycket och jag förväntar mig en fin uppgång. Divi har också som ni kunnat läsa här på bloggen anordnat en aktieägarspridning i Sensec.

Medicinsk cannabis

Igår så skrev jag ett inlägg om att Investera i Cannabis som kan vara värt att kika närmare på för investeringstips.

Glad påsk!

Jag hoppas att Du får en riktigt underbar påskhelg och jag vill tacka dig för att du läser bloggen! Tycker du om inläggen så får du gärna följa mig på Facebook för att inte missa något. Lycka till med dina investeringar och ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.