Sammanfattning V. 19 – Smått ökad vinst

Sammanfattning V. 19 – Ökad vinst

En lugn vecka med smått ökad vinst, det kan vara skönt ibland och det backade ju åtminstone inte. Men frågan är om det här bara är lugnet före stormen? Igår så skedde ju även den största IT-attacken någonsin vilket kanske kan skapa oro världen över och därmed påverka börsen på något sätt. Trist är det iallafall att sjukhus och liknande institutioner utsattes för det.

Jag investerade 1500 kr i Utdelningsportföljen, 300 kr fanns även att handla för från utdelningar, och nästa vecka så är det Fondportföljens tur. Det är väldigt roligt att se hur innehaven växer på sig. Månadssparande blir roligare och roligare för varje månad som går.

Marknaden för cannabis

Nästan varje bolag har tappat mycket i värde under senaste veckan. Det återstår att se hur marknaden utvecklar sig men i mina ögon så är det fina köplägen som öppnat upp sig.

Dividend Sweden

För Divis aktiekurs så går det inte särskilt bra just nu. Många röda dagar under veckan och aktien handlas runt 0,80 kr istället för tidigare 1,30 kr. Det vore bra om ledningen kunde kommunicera bättre och förmedla mer information till aktieägarna.

Lendify

Stora förändringar har skett över hos Lendify! En ny och mycket snyggare hemsida har lanserats. Inte bara det utan deras framgång har även uppmärksammats i en artikel på BreakIt. Enligt artikeln så är Lendify nu det största bolaget inom P2P-lån. Häftigt! Utdrag:

Under det gångna räkenskapsåret (2016-05-01 – 2017-04-30) förmedlade vi lån för motsvarande 135 miljoner SEK, varav merparten (83 miljoner SEK) under räkenskapsårets fyra sista månader (201701-01 – 2017-04-30).

Fondportföljen

Även fonderna visade smått ökad vinst. Fonden Swedbank Robur Ny Teknik är inte särskilt långt ifrån att passera 30%-gränsen, lovande och roligt! Skulle DNB Global Indeks samt SPP Aktiefond USA ta sig över 10%-gränsen så skulle det se bättre ut, men det går ändå åt rätt håll.

Fonderna kommer jag att investera 1500 kr i på måndag vilket blir inköpet för maj månad. Slow and steady!

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fondportföljen v. 19 investera i fonder

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen v 18 investera i fonder

Utdelningsportföljen

Under vecka 19 så köpte jag fler utdelningsaktier vilket gick att läsa tidigare i veckan i det här inlägget. I övrigt så är det inget att rapportera förutom en nästan minimalt ökad vinst. Oerhört glädjande är det att Hennes & Mauritz AB  har återhämtat sig rätt så bra hittills. Frågan är om det är lugnet före stormen som vi ser nu eller om det kommer att stabilisera sig någorlunda. Det återstår att se om det är en bull trap eller ej.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

utdelningsportföljen utdelningar

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

stadiga utdelningsaktier utdelningsportföljen utdelningar


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 19 – Smått ökad vinst”! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.