Sammanfattning V. 22 – Fortsatt uppgång

Den här veckan har verkligen gått snabbt och jag hoppas att betyder att jag har roligt just nu. Och jag har roligt, för det mesta går som det ska för stunden. Förutom Dividend Sweden då. Annars så är det fortsatt uppgång på nästan alla håll och kanter. Den här veckan var det mest action i portföljen med P2P-lån som jag har hos Lendify.

Så det känns givetvis riktigt bra, men låt oss fokusera på det tråkiga först. Dividend Sweden. En riktig surdeg just nu. Efter förra rapporten så såg det riktigt bra ut även om det fanns en del frågetecken. Det visade sig leva stora monster under sängen och aktien har tagit duktigt med stryk den senaste tiden. Inte alls oförtjänt men betyder det slutet för Divi?

Jag tror inte det. Mitt mål är faktiskt att lyckas hinna köpa in mig på de här nivåerna för jag har inte tappat tron på bolaget eller på Bo på lång sikt. I fredags så släpptes ett PM med en brutal titel ”FI sätter stop för Capensor Capital”. Än så länge så vet vi inte riktigt vad det här kommer att innebära för bolaget. Det får tiden visa.

Över till det roligare!

Fondportföljen

Fonderna tog sig upp ca 1.4 % under årets tjugoandra vecka. Swedbank Robur Ny Teknik har samlat ihop över 30 % avkastning hittills. Starkt jobbat! Jag är väldigt nöjd med att jag valde den fonden som mitt näst största innehav. Jag förväntar mig fortsatt uppgång även nästa vecka, kanske kan portföljen ta sig över en avkastning på 2 500 kr?

Nu är det upp till DNB Global Indeks att börja kämpa ikapp.

SPP Aktiefond USA börjar sticka mig lite i ögonen, kan vara dags att bya ut det innehavet.

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:fortsatt uppgång fonder utveckling v 22

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:
Fondportföljen investera i fonder

Lendify

Så vad hände hos Lendify i veckan? Massor! Jag skrev ett helt inlägg om det iförrgår som du kan läsa Här om du vill. Kort och gott så investerade jag 1 000 kr och fick också in 2 stycken rekryteringsbonusar vilket blev ytterligare 1 000 kr att investera.

Avbetalningarna för maj månad damp också in vilket alltid är roligt. Från och med nu så ska jag sikta på att endast ingå lån med minst 8-9% ränta och med en maxlängd på 5 år. Jag tror att det kommer att bli ett bra upplägg även om risken kommer att vara väldigt hög.

Alla låntagare uppfyller just nu inte sina åtaganden så att så fort jag har hunnit att investera upp pengarna som jag satt in den här gången så ska jag skriva ett inlägg där jag går igenom varje lån. Läs mer om min resa med Lendify.

Fortsatt uppgång p2p-lån lån investeringar

Alla blåmarkerade rader är avbetalningar som kom in under vecka 22.


Utdelningsportföljen

Fortsatt uppgång även för min portfölj med utdelningsaktier.

H&M backade lite igen men det är inget som jag finner oroväckande.

eWork Group har också backat en anning från tidigare höjder och det må ha varit läge för att ha tagit hem vinst där, men planen är ju att hålla innehaven långsiktigt så jag får försöka hålla mig till det.

Latour Investment AB har stuckit huvudet upp över 20 % och jag hoppas att kursen håller sig över 410 kr.

Castellum AB öksar sakta men säkert och ser ut att ha en fin period framför sig.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:fortsatt uppgång Utdelningsaktier utveckling avkastning

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:
utdelningsportföljen utdelningar

Nästa vecka

Det är snart dags att investera i portföljerna igen och det bör ske utan några större problem. Kanske att det blir lite försenat som vanligt med tanke på att jag behöver flytta pengar från Spanien till Sverige. J

ust nu så önskar jag att jag hade enorma summor pengar för det finns mycket som jag vill investera i. Men ibland så får man helt enkelt hålla sig lite i skinnet, det gäller ju att ha pengar till semestern också.

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 22 – Fortsatt uppgång”! Lycka till på börsen nästa vecka!


Källor
”FI Sätter stopp för Capensor Capital” – Avanza 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.