Sammanfattning V. 25 – Utdelning Från Dividend Sweden

Bloggen och portföljerna växer och växer! I veckan så kom det också en utdelning från Dividend Sweden, det var inte vilken utdelning som helst eftersom att det var ett bolag som delades ut. Nu syns alltså Sensec Holding på kontot och introkursen ser ut att landa på någonstans runt 60 öre per aktie.

Midsommar har regnat förbi och det märks att jag är hemma i Sverige igen. Gran Canarias 330 soldagar om året gör att man lätt glömmer bort att regn existerar. Men det är ändå riktigt härligt att vara hemma igen och jag har redan börjat planera vinterns uppkommande resa, nästa destination ser ut att bli Thailand. Men först ska det njutas av svensk sommar!

Dividend Sweden

Kursen har tagit mycket stryk och det har sett riktigt trist ut för bolaget i väntan på nästa rapporter. Gladeligen så fick jag idag åtminstone min utdelning från Dividend Sweden i form av Sensec Holding AB. Det ska bli spännande att se om det blir flipp eller flopp för bolaget. Börsvärdet ligger i skrivande stund på cirka 117 miljoner kronor.

”Sensec Holding började idag torsdag den 22 juni att handlas på NGM Nordic MTF. Bolaget bedriver verksamhet i att sälja, marknadsföra och utföra teknisk service av säkerhetsprodukter som röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, strålningsdetektorer, elektronisk övervakning, så kallad hazmat-utrustning, personlarm samt kameraövervakning. Verksamhetsområdena är i huvudsak säkerhetskontroll vid in- och utpassering, bagagekontroll, fordonskontroll och kontroll av inkommande post/paket.” Från Avanza

Fondportföljen

Som ni vet så investerade jag mer i portföljerna förra veckan och ordern för DNB Global Indeks gick igenom i måndags. Annars har det inte hänt särskilt mycket i den här portföljen och frågan är om det som vi ser nu är en sättning eller stagnering av utvecklingen.

Jag tror på innehaven i det långa loppet men om det skulle börja se rött ut så kan det bli så att jag säljer för att invänta rätt läge att köpa igen. Det kan dock bli klurigt att lyckas bra med timingen där så vi får se hur jag gör.

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fonder Fondportföljen Investera Utveckling Innehav

Fonderna Vecka 25

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen Fonder Utveckling Investeringar

 

Lendify

En mellanvecka hos Lendify där det oftast inte händer särskilt mycket i mitten på månaderna. Förhoppningsvis så ska det vara betydligt mer att rapportera om nästa vecka. Det är härligt att se fler och fler på Twitter och andra Sociala Media börjar engagera sig i Lendify. Gör det du också!

Något som var glädjande med veckans återbetalningar var att de kom från lån där betalningarna segat efter lite.

Lendify P2P-Lån

Pepins

Boom! Succe direkt kändes det som när jag började med Pepins. Jag fick upp ögonen för det intressanta greentech-bolaget Urbangreen och tog en chanspost i deras emission. Emissionen blev fulltecknad på endast 8 dagar så det känns oerhört lovande! Pepins är någonting som jag önskar att jag upptäckte för länge sedan men bättre sent än aldrig!

Utdelningsportföljen

Här rullar det på som vanligt. Hennes & Mauritz AB skrev tidigare i veckansegar kvar runt 200 kr men jag tänker, som jag , behålla aktien ett bra tag framöver. Trots att det ser lite skakigt ut just nu.

Castellum AB ligger och puttrrar kvar på ungefär samma nivå vecka efter vecka.

Investor AB är ett glädjande innehav som har hållt sig över 400 kr nivån ett bra tag. Kanske är det dags för en split där?

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

Utdelningsaktier investering utveckling

 

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsaktier investeringar utvecklingSist men inte minst

Glad midsommar allihopa! Nästa månad så fyller portföljerna och bloggen ett år! Tänk så fort tiden kan gå när man tjänar pengar. Ett helt år med portföljerna och innehaven ligger i linje med mina upsatta mål. Med det sagt så har ju börsklimatet varit oerhört vänligt och det återstår att se hur jag klarar mig när det blir knivigare att lyckas.

Förhoppningsvis så får det puttra på i maklig takt ett tag till innan dess. Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 25 – Utdelning Från Dividend Sweden”! Ha en grymt trevlig helg!


Har du ett konto hos 4Spar ännu? Det är gratis att gå med för att kika in deras tjänster mer i detalj.

Se relaterade inlägg nedanför för mera läsning:

2 thoughts on “Sammanfattning V. 25 – Utdelning Från Dividend Sweden

    • Hej! Stort tack! Fast någon podd har jag ju inte. 🙂

      Bra fråga! Dividend är inte med i den portföljen för att bolaget inte är stabilt nog helt enkelt. Aktien är för volatil och bolaget har inte funnits särskilt länge på börsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.