Sammanfattning V. 28 – Rapporter och mycket på gång!

Helgen är åter här och börsveckan är över för den här gången. Under veckan som varit så lämnade ett par bolag i Utdelningsportföljen kvartalsrapporter och Bure Equity har fått en ordentlig skjuts av bland annat sitt innehav i Mycronic fc.

Inläggen för bloggen uteblev både i torsdags och igår eftersom att jag var ute på vift i naturen med goda vänner. Om ni inte har hört talas om det här tidigare så rekommenderar jag er att besöka några utav Sveriges ”öppna stugor”. Det vill säga stugor som du kan åka till och övernatta i utan att behöva boka något i förväg. Du kan läsa mer om det på Svenska Backpackers, en annan sida som jag driver.

Tiden i skogen var perfekt för jag har fått en del att tänka på när det kommer till mitt investerande och sparande. Jag funderar nämligen på att helt överge fonderna för att satsa stenhårt på utdelningsaktier istället.

Det har ingenting med avkastning eller så att göra utan det handlar mer om att jag dels inte kan allt för mycket om fonder och dels för att jag inte är särskilt intresserad av fonder. Två egenskaper som kan leda till fördärv på börsen.

Om det blir så att jag säljer av Fondportföljen så kommer jag med största sannolikhet att utöka Utdelningsportföljen samt bilda en ny portfölj fokuserad på månadsutdelningar. Jag får fundera mer på det och återkomma till er när jag vet hur jag ska göra.

Aktier, Fonder, P2P-lån, Onoterade Bolag och mycket mer

Fondportföljen

Fonderna har återhämtat sig en del efter förr-förra veckans tapp och så fort DNB Global Indeks kommer igång så borde det se betydligt bättre ut. Frågan är om dock som sagt om jag kommer att ha kvar fonderna såpass länge eller inte. Vi får se!

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fondportföljen Innehav Fonder Avkastning Tillväxt

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen utveckling

Lendify

Mina lån hos Lendify har inte sett mycket action under veckan. Det enda som hänt är att ett lån avslutats i förtid och pengarna fick jag således tillbaka. Nu så väntar jag på nya lån att investera i.

Pepins

Bolaget Urbangreen som jag investerat i via Pepins ligger inte på latsidan utan skriver följande i ett mail:

Under Almedalsveckan har branschorganisationen Gröna Städer hållit uppskattade seminarier – alla vill vara med på den hållbara utvecklingen av grönare städer. Vi som medlem tycker såklart det är superkul!

Vi har också börjat planera vinterprojekten, bland annat två stora innegårdar tillsammans med NCC.

Att bolaget påbörjat arbete med NCC på två projekt samtidigt tycker jag verkar oerhört intressant!

Urbangreen

Urbangreens odlingar i Vislanda ges kärlek och förbereds för stadslivet.

Utdelningsportföljen

Utdelningsaktierna har också återhämtat sig och nu är det endast två innehav som visar röda siffror igen. Nästa vecka blir det fler rapporter och mer rolig läsning.

Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för Alfa Laval till köp från neutral. Källa Avanza

Castellum AB släppte under veckan sin halvårsrapport som var bättre än förväntat.  Man slog till och med rekord när det kom till nettouthyrningen. Med andra ord så kan innehavet förhoppningsvis snart vara tillbaka på rätt sida och visa upp blåa siffror i avkastning. Källa: Avanza

Bure Equity AB har ökat fint tack vare sina innehav i bland annat Xvivo och Mycronic fc, aktien gick upp nästan 10 kronor sedan förra veckans rapport. More of that please!

ICA Gruppen AB släppte information om sin försäljning. I juni i år så var resultatet 3,4 procent högre i än motsvarande period i fjol. Under perioden januari-juni 2017 uppgick försäljningen till 55 948 Mkr, en ökning med 2,6 procent jämfört med i fjol. Källa: Avanza

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

Utvecklingen för UtdelningsaktiernaSåhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsportföljen utvecklingSmått och gott

Det är som sagt mycket på gång och mer kan det bli! Jag ska klura vidare kring hur jag gör med fonderna men det lutar starkt åt att jag satsar 100% på utdelningsaktier istället. Ni får gärna kommentera och dela era tankar och åsikter kring det.

Är du inte med där redan så rekommenderar jag varmt att du går med i gruppen för att diskutera onoterade bolag på Facebook

Om inte det så får jag ta och avsluta med att önska dig en riktigt trevlig helg!


På deras hemsida så kan du läsa mer om Pepins och om hur du investerar i onoterade tillväxtbolag


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.