Sammanfattning V. 31 – Investerar i Cannabisaktier

Förra veckan såldes fonderna vilket betyder att jag nu investerar i cannabisaktier som skall ersätta fonderna. Det blir färdigt nästa vecka och då ska jag även fylla på med fler utdelningsaktier i den portföljen. Utdelningsaktierna har återhämtat sig och hos Lendify så har jag tänkt om lite plus att Mintos ser ut att fungera bra hittills.

Cannabisaktierna blir mer och mer intressanta ju närmre 1 juli 2018 vi kommer eftersom att det är då Kanada planerar att legalisera rekreationellt bruk.

Samtidigt så diskuteras det om att göra det svårare för investerare att handla med aktier i dom bolagen som jobbar med cannabis vilket kan sätta käppar i hjulet.

Lyckligtvis så finns det också förslag i USA om att krossa det federala förbudet mot cannabis. Vilken sida som vinner får vi se men i takt med att fler och fler delstater legaliserar så väcks intresset mer och mer inte bara i USA utan även världen över.

Jag föreslår att du åtminstone börjar läsa på om den marknaden för att se om den känns värd risken mot rewarden för dig. Jag skriver om saker att tänka på när man investerar i cannabisaktier, du kan hitta inläggen under ”Investeringar” i menyn högst upp på sidan.

Pepins

Om du redan har investerat i bolag via Pepins, en plattform där man kan köpa onoterade tillväxtbolag, så kom ihåg att det finns forum för nästan alla bolag där du har direktkontakt med bolaget.

Bli gärna medlem i Facebookgruppen där vi diskuterar investeringar via Pepins, länken finner du i menyn på höger sida.

P2P-Lån

Lendify

Hos Lendify så har alla låntagare förutom 4 hunnit med sin månadsbetalning, två var släpande sedan tidigare. Det återstår att se om lånen avslutas och återbetalas eller om dom hinner ikapp med sina avbetalningar.

Jag räknar det som osannolikt att Lendify, inkassobolag och Kronofogden skulle misslyckas driva in pengarna. När dom väl är tillbaka så är det bara att investera i nya lån. Risken är tack vare det väldigt låg.

Jag har också tänkt om angående hur mycket jag kommer att gå in med i lånen. Istället för att vänta tills att jag har minst 250 kr redo att investera så kommer jag att investera så fort jag har över 100 kr tillgängliga. På så sätt så ligger pengar inte och väntar på att börja generera avkastning.

Med det sagt så tänker jag ändå endast försöka gå in i lån med 13-14% ränta så en del väntande kommer det att bli trots allt. Har du kikat in Lendify?

Mintos

Jag utvärderar just nu också en tjänst som liknar Lendify fast skillnaden är att lånen är från andra länder. Det är alltså internationella P2P-lån som det handlar om. Jag har fått min första avbetalning enligt plan och so far so good! Det ska bli spännande att se hur det går. Om ett halvår till ett år så vet jag mer om hur Mintos fungerar.

Utdelningsaktierna

Utdelningsaktierna har återhämtat sig sedan förra veckan. Framförallt så är jag glad över att H&M har kämpat sig upp fint samtidigt som Castellum AB ser ut att hålla sig på blåa siffror.

Alva Laval AB är upp över 20% igen och leder vägen för övriga innehav i portföljen.

Nu i augusti så väntar jag på flera rapporter:

Augusti 2017
16 ons ICA Gruppen AB Delårsrapport
17 tor Bure Equity AB Delårsrapport
22 tis Investment AB Latour Delårsrapport
29 tis SJR in Scandinavia AB Delårsrapport
30 ons Saltängen Property Invest AB Delårsrapport

 

Nästa utdelning som kommer blir från Castellum:

September 2017
22 fre Castellum AB 2.50 SEK

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

 

Utdelningsaktier innehav portföljen vecka 30

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsaktier innehav portföljen vecka 30


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 31 – Investerar i Cannabisaktier”! Se relaterade inlägg här nedanför:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.