Sammanfattning V. 33 – Rapporter Utdelningsaktier

Vecka 33 går mot sitt slut och för utdelningsaktiernas del så har än den bolag släppt rapporter. Det har inte blivit några raketer utan snarare tvärtom. ICA släppte sin rapport som marknaden inte var nöjd med för fem öre. Det återstår att se om bolaget kan återhämta sig och återvinna förtroendet.

Det här blir en kort sammanfattning då det är fullt upp för mig just nu i privatlivet så jag får återgälda det nästa vecka.

Något som är väldigt roligt i mina ögon är att grupperna på Facebook växer sakta men säkert. Om du vill vara med och diskutera eller bara lära dig mer om olika saker så kan du alltid kika in följande grupper:

  • Alternativ till Börsen – Länk
  • Investera i Bitcoins – Länk
  • P2P-Lån – Länk
  • Pepins – Länk

Kika gärna in och bidra såpass gott du kan eller bara passa på att lära dig om något nytt om du skulle vara intresserad utav grupperna.

Cannabisaktierna

Efter bara en vecka så grämer jag mig redan över köpet av HMMJ. Precis som jag påpekade tidigare så är jag vemodig över dom amerikanska innehaven i den börshandlade fonden och det kan bli så att jag säljer av den för att köpa Aurora, Aphria och Canopy istället.

Det känns mer logiskt och helt enkelt bättre än att ha en massa innehav i USA även om det är bra för riskspridningen. Vi får se hur jag gör med det.

Lendify

Hos Lendify så har 3 lån betalats av och nästa vecka så bör det vara betydligt fler. Brytdatumet för betalningarna är 15:e varje månad så efter det datumet börjar det att trilla in avbetalningar. Härligt att se och jag håller tummarna för att mina eftersläntrande låntagare tar sig i kragen och betalar av enligt plan.

Pepins

Jag skrev i veckan ett inlägg om att den alternativa listan hos Pepins nu är öppen.

Utdelningsportföljen

Världspolitiken leder till en osäker börs och rapporterna som kommit under veckan har inte varit så positiva som dom kunde ha varit.

ICA har bland annat tappat dryga 7% och det är verkligen upp till bevis för bland annat H&M och ICA.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

 

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsaktier innehav i portföljen


Tack för att du läste! Ha en riktigt bra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.