Sammanfattning V. 39 – Fulltecknad NE + Utdelning från Castellum

Dåååå var det söndag igen och dags att kika på vad som har hänt under veckan. Jag deltog i FrilansFinans nyemission som blev fulltecknad på endast ett par dagar. Det kom också in en utdelning från Castellum och utdelningsaktierna har fortsatt uppåt trots två minor. 

Under veckan så har jag varit sjuk och inte riktigt haft energi eller ork att följa med lika mycket som vanligt men jag var ändå tvungen att delta i FrilansFinans NE via Pepins.

Just nu så rullar portföljerna på rätt så bra måste jag säga trots att utdelningsaktierna har tagit en del stryk, främst då från innehaven ICA och H&M.

Jag behåller bägge bolagen i min portfölj eftersom att jag verkligen inte tror att domedagen är här riktigt än. Om kurserna dalar eller står i stiltje framöver så passar jag på att köpa flera aktier istället eftersom att jag tror bolagen kommer att återhämta sig och anpassa sig till respektive marknad.

Roligt nog så kom det som sagt in en utdelning från Castellum och det var den näst-näst sista utdelningen för i år. Det ska komma en till från först Saltängen och sen H&M senare under året.

Såhär har Utdelningsportföljens utveckling ut sedan start:

Hos Lendify så avbetalade en låntagare hela lånet så idag blir det dags att investera via Lendiy igen.

Nu kikar vi in veckans resultat för respektive portfölj!

Cannabisportföljen

Innehaven utvecklar sig bra, jag är riktigt nöjd med köpet i Harvest One Cannabis och funderar på att ta hem vinsten där för att placera om den i andra innehav. Samtidigt så tror jag fortsatt på bolaget och det kanske är lika bra att behålla det för att se vad som händer.

Den börshandlade cannabisfonden (ETFHMMJ har återhämtat sig fint och när den ligger ca 10-15% plus så säljer jag nog av den för att köpa mer Aurora CannabisAphria och Canopy Crowth Corp.

Cannabisportföljen den här veckan

Cannabisportföljen förra veckan

Portföljen med cannabisaktier cannabisfonden HMMJ

Lendify

På sista tiden så har det varit ont om attraktiva lån hos Lendify. Jag hoppas att det bara är en temporär svacka men jag vet att Lendify nu satsar hårdare på sitt autoinvestkonto så kanske har det blivit lite tuffare att hitta bra lån.

Nåväl vi får helt enkelt vänta och se eftersom att det är för tidigt att säga något redan nu.

En låntagare betalade av hela sitt lån och normalt sett så hade jag varit missnöjd med det eftersom att jag då inte får någon ränta, men den här gången så var det ett lån på endast 5.70% ränta som betalade av på en gång.

För mig är det bra eftersom att då kan jag omplacera pengarna i ett lån med högre avkastning. Jag hittade idag ett lån på 12% som jag puttade in 350 kr i. När lånet är fulltecknat så skriver jag lite mer om mitt nuvarande läge hos Lendify.

Veckans händelser på kontot:

Pepins

Hos Pepins så har det alltså hänt grejer under veckan. Bland annat så har man kunnat handla aktier i en del onoterade tillväxtbolag och FrilansFinans genomförde en omtalad nyemission (NE).

Jag deltog i deras NE eftersom att jag tror på bolaget men främst för att jag är väldigt nöjd med deras tjänster. Emissionen fulltecknades på ett par dagar av 1056 investerare som fick ihop totalt 20,1 miljoner kronor.

Spiltan fonder deltog i deras NE med 1 miljon kronor. Nu håller vi tummarna för fortsatt tillväxt och skarpt nedskurna kostnader.

Du kan läsa mer om det i det här inlägget.

Såhär ser min hittills blygsamma portfölj hos Pepins ut

Utdelningsportföljen

Här tuffar det på riktigt bra just nu trots att ICA och H&M stod för större nedgångar under veckan. Investor och Latour har motverkat den negativa effekten och totalt sett så har avkastningen ökat.

Det har som sagt även kommit in en utdelning från Castellum, den nådde kontot i fredags. Alltid lika härligt!

19 aktier som gav vardera 2,5 kronor resulterade i 47,5 kronor. Inget att skryta om på kontoret men det här är som ni vet bara början.

Om ett par år så kommer det handla om betydligt mer pengar om utvecklingen håller i sig. Time will tell!

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:portföljen med utdelningsaktierna

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 39 – Fulltecknad NE + Utdelning från Castellum”!

Du får väldigt gärna gilla och dela inlägget om du fann det intressant. Lycka till på börsen nästa vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.