Sammanfattning V 7 2017 – Ett delmål uppnått!

One by one – Sammanfattning V 7 2017

Förra veckan så uppnådde fondportföljen inte bara ett utan två stycken delmål. Denna veckan var det Utdelningportföljens tur att nå ett, och sitt första för den delen, delmål. 

Det kommer att bli en smärre förändring i Fondportöljen med ett sälj som du kan läsa mer om längre ned.

Här på Gran Canaria är det soligt och fint idag och portföljerna går fint så det finns all anledning att vara glad. Det går riktigt bra på jobbet vilket är roligt. Tyvärr så är det dock oklart över hur det blir med mitt boende så eventuellt blir jag utan WiFi snart igen vilket skulle vara drygt. Vi får se hur allting löser sig i slutändan.

För er som inte vet det så har jag flyttat till Gran Canaria och börjat jobba som telefonförsäljare för att slippa den svenska vintern. Visst, inte det roligaste eller mest prestigefyllda jobbet men man måste börja någonstans. Jag har blivit riktigt förvånad över hur härligt livet är här så vem vet om det kanske blir en permanent flytt.

Såhär mycket personligt har jag nog inte skrivit i denna bloggen sammanlagt tidigare så det är hög tid att vi kommer till portföljerna! Och tack för att du är med på resan!

Utdelningsportföljen – Sammanfattning V 7 2017

Som sagt så nåddes alltså det första delmålet någonsin för Utdelningsportföljen i veckan. Delmålet som nåddes var att innehavet ska uppgå till minst 10.000 kr.

eWork Group står bakom den största delen av utvecklingen tack vare att de levererat ett riktigt fint resultat för 4 KV samt att de HÖJER UTDELNINGEN: ”En utdelning om 4:00 kronor per aktie föreslås för helåret 2016 (3:25).”(Källa: Avanza). Med andra ord så är det riktigt, riktigt goda nyheter.

Såhär såg det ut förra veckan:

Utdelningsportföljen Sammanfattning V 7 2017

Såhär ser det ut idag:

Utdelningsportföljen


Fondportföljen

Fonderna brukar gå upp och ner en hel del så jag förväntade mig faktiskt inte att de skulle fortsätta på i samma takt som tidigare även denna vecka.

Som jag nämnde i inledningen av inlägget så har jag bestämt mig för att sälja ett innehav. Nämligen Spiltan Globalfond Investmentbolag(SGI) eftersom att den och DNB i stort sett har samma innehav.

Jag väljer att behålla DNB eftersom att med den får jag bättre riskspridning. Så från och med nästa vecka kommer pengarna från SGI att investeras i DNB och de 15% som gått till SGI går återigen till DNB som det var precis när jag startade portföljen.

Såhär såg det ut förra veckan:

Fondportföljen Sammanfattning V 7 2017

Såhär ser det ut idag:

Fondportföljen


Lendify

Här finns det inte mycket att säga annat än att ett lån har återbetalat hela… 7 kr under denna vecka. Wohoo. Men såhär ser det iallafall ut med lånen idag:

Lendify Sammanfattning V 7 2017


ÖvrigtInleed Sammanfattning V 7 2017

Vissa aktörer förstår hur man behåller kunder, och skaffar sig flera kunder för den delen. Jag fick ett mail från mitt webbhotell i veckan och det var roligt nog endast goda nyheter. De har nämligen bestämt sig för att dubbla min mängd datautrymme utan extra kostnad! Ett perfekt mail att läsa på morgonen.

Det gjorde mig faktiskt så glad att jag bestämde mig för att sprida detta goda ord om deras tjänster. Inte bara fick jag dubbelt utrymme på servern utan de har även en riktigt bra och snabb support, vilket är riktigt uppfriskande efter min förra leverantör som har mycket att förbättra.

Så för all del, kika in hos Inleed om du har nytta av deras tjänster för att jag rekommenderar dem verkligen varmt.

Tack för att Du följer utvecklingen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.