Sammanfattning V. 27 – Dags att diversifiera portföljen?

Vecka 27 blev en tråkig vecka då portföljerna med Aktier och Fonder har visat mestadels röda siffror. Då är det förmodligen ett bra läge att börja fundera på att diversifiera portföljen. Att diversifiera portföljen går ut på att sprida riskerna. Det vill säga lägg inte alla ägg i samma korg!

Det finns många olika sätt att diversifiera portföljen på och ni som följer bloggen vet att jag gör det med bland annat P2P-lån via Lendify. Helst så ska man sprida ut riskerna på många olika håll och kanter, men endast på platser som matchar dina krav på avkastning.

Att äga aktier i alltför få bolag är oftast ansett riskfyllt. Men att äga aktier i alltför många bolag kan bli dåligt det också. Visserligen minskar risken ju fler aktier man har i en portfölj, men desto lägre risk leder i många fall till lägre förväntad avkastning.

Så fundera på hur just Du kan diversifiera din portfölj! Vad kan du investera i mer än bara aktier och fonder? Eller räcker det med att du köper fler aktier i olika branscher? Ta en funderare!

Fondportföljen

Med tanke på förra veckans tapp så får väl den här veckan ses mer som en mellanlandning. Portföljen har backat mindre än en procent och vi får helt enkelt avvakta och se vart det ska ta vägen härifrån.

DNB Global Indeks ser riktigt trist ut just nu men vi får se hur det artar sig!

 

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:Fondportföljen utveckling

 

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fonder Fondportföljen Investera Utveckling Innehav

Lendify

Hos Lendify har det hänt lite sedan sist! Som du kan se på bilden här nedanför så ingick jag i ett nytt lån under veckan. Helst av allt så vill jag ingå i lån med minst 250 kr men det hade jag inte på kontot just då. Lånet som jag kunde investera i tyckte jag var för bra för att tacka nej så det fick bli ett mikrolån på 200 kr istället.

lendify utveckling

Totalt varje månad så får jag nu tillbaka över 140 kr. Det stiger betydligt snabbare nu än tidigare efter att jag lade om min strategi. Om det fortsätter att öka i den här takten så kommer jag snart kunna öppna ett nytt lån per månad via Lendify. Riktigt härligt!

Utdelningsportföljen

Ett något större tapp än för fondportföljens del men likväl så har den här portföljen också backat. Nu har även Bure Equity AB hamnat på röda siffror gällande avkastningen. Castellum AB ser ut att backa sakta men säkert, vi får se hur långt ner den sjunker. Hennes & Mauritz AB verkar åtminstone ha stabiliserat sig någorlunda just nu.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

Utdelningsportföljen utveckling

 

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsaktier investering utveckling

Tessin

Igår skrev jag om en tjänst som är ny för mig att skriva om. Nämligen Tessin där man kan direktinvestera i fastigheter. Jag har siktat in på mig på att investera via Tessin tids nog. Läs mer om Tessin Här.

Nästa vecka

Det är den 8e vilket betyder att det är dags att börja snegla på köpknappen igen. Under nästa vecka så fyller jag på Utdelningsportföljen och Fondportföljen enligt plan.


På tal om att diversifiera portföljen så kan du läsa mer om b.la: Lendify, PepinsSparkontonTessin


Jag hoppas att du har haft en riktigt bra vecka! Lycka till på börsen nästa vecka och gilla gärna sidan på Facebook!


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.