Savr vs Avanza – Savr Omdöme – Låg fondavgift

När det kommer till investeringar i fonder så väljer jag mellan två olika plattformar. Jag brukade använda Avanza, men för cirka ett år sedan bytte jag plattform. I det här inlägget ”Savr vs Avanza” så förklarar jag varför jag bytte.

Så till att börja med, varför använde jag Avanza för att investera i fonder? Avanza är den plattformen för handel i värdepapper som jag föredrar. Jag har provat Nordnet och Avanza men den sistnämnda är min favorit.

Detta eftersom att hemsidan är enkel och snabb att navigera varvat med deras låga avgifter. Därför så handlar jag med aktier hos Avanza och förut så köpte jag även mina fonder där. Men det gör jag som sagt inte längre.

Istället så har jag flyttat alla mina fondinnehav till en annan plattform, nämligen Savr. Den enda anledningen till att jag valde att prova deras utbud var tack vare deras låga fondavgifter.

Fonder har ju löpande avgifter, ibland i olika form. När en plattform som Avanza eller Savr förmedlar en fond som du investerar i, så får plattformen betalt för det. Den pengen kallas fondprovision. Skillnaden på Avanza och Savr är att Savr ger dig, som investerare, hela den pengen.

På så sätt får du ett rabatterat pris på fonderna hos Savr än hos till exempel Avanza. Varje kvartal får du fondprovisionerna utbetalda till ditt konto på sidan per automatik. Men få bra saker i livet är gratis. Hos Savr betalar du istället en plattformsavgift som är på ynka 0.09 procent på ditt innehav.

Man betalar alltså betydligt, betydligt lägre avgifter hos Savr. För mig så är det en väldigt viktig aspekt att hålla nere löpande avgifter. Detta eftersom att dom avgifterna kan urholka din vinst på lång sikt.

spacer

Savr vs Avanza

Lägre fondavgifter fick mig att prova plattformen och först så höll jag på att ge upp på plattformen. Hos Savr så går saker och ting trögare än hos Avanza. Insättningar kan ta en dag eller mer, fondköp oftast två till fyra dagar.

Detta tyckte jag var väldigt frustrerande när jag först handlade manuellt via plattformen. Jag tänkte att de låga avgifterna inte var värt den tid det tog. Men jag månadssparar i fonder och det är något som jag helst vill ska skötas per automatik.

Och lyckligtvis så har Savr en sådan funktion. Så nu sitter jag inte längre och stör mig på att insättningar eller köpen tar längre tid. Det hela rullar på av sig självt månad efter månad, år efter år. Tack vare det så valde jag att stanna som kund hos Savr.

Så i mina ögon skulle jag säga att om du handlar frekvent med fonder och vill kunna köpa och sälja fort så bör du nog stanna hos Avanza. Men om du däremot kan låta allt rulla på automatiskt och inte vill betala onödigt höga fondavgifter, då rekommenderar jag verkligen att du ger Savr en chans.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med deras sida och är framförallt väldigt nöjd med att betala lägre löpande avgifter nu än tidigare.

spacer

Savr Omdöme

Layouten på hemsidan, och i APP:en, är enkel att förstå sig på och att använda. Det är också en viktig aspekt för mig. Avanzas hemsida är dock också enkel att navigera så det blir fördel för varken eller på den punkten.

På punkten om hastigheter på insättningar och köp så leder Avanza med råge. Detta stör inte mig men handlar man frekvent och inte bara månadssparar, då tror jag man kan ha problem med det.

Avgiftsmässigt så leder Savr väldigt stort och det är som sagt den avgörande punkten för min del. Kombinationen enkelt automatiskt sparande med låga avgifter gör att jag har mitt fondsparande hos Savr.

Jag skulle ge Savr 7 av 10 i betyg. Hastigheterna kan förbättras och utbudet kan bli lite bättre det också. Det är inte alltid som alla fonder finns i Savrs utbud nämligen. Men det är något jag väntar mig bara lär förbättras och förbättras.

Om du vill testa deras plattform så får du gärna använda en av mina personliga inbjudningslänkar här nedanför.

Välkomstbonus Savr

Om du blir medlem hos Savr via en av länkarna här nedanför så får du 100 kr i den fonden som välkomstbonus. Även jag får då 100 kr i samma fond för att du gick med via min länk. Alla medlemmar hos Savr har möjligheten att bjuda in nya medlemmar via sin länk:

Man kan, tyvärr, bara få bonusen i en fond per person. Om du vill bli medlem hos Savr och få pengar i en fond som inte är länkad här ovanför, skriv bara en kommentar på inlägget så ordnar jag det.

Tack för att du läste inlägget ”Savr vs Avanza”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

1 thoughts on “Savr vs Avanza – Savr Omdöme – Låg fondavgift

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.