Strunta i fonderna och satsa på Utdelningsaktier istället?

Som jag nämnde i den senaste veckorapporten så funderar jag på att byta upplägg för mitt sparande och investerande. I dagsläget så är mina två primära portföljer Utdelningsportföljen och Fondportföljen och jag funderar på att slopa fonderna helt och hållet.

Fonder är någonting som jag inte har särskilt bra koll på eller stort intresse för vilket inte är hållbart i längden. Just därför så är jag inne på att sadla om och sälja av alla fonderna för att satsa helhjärtat på utdelningsaktier istället.

Som du kanske vet så investerar jag 1500 kr månadsvis i respektive portfölj. Av pengarna som tidigare har gått till Fondportföljen så kommer jag att lägga över 1000 kr i månaden till Utdelningsportföljen. Alltså blir det 2500 kr till utdelningsaktier och 0 kr till fonder.

Utöver det så tänker jag starta upp en mini-portfölj med fyra amerikanska eller kanadensiska bolag som delar ut månadsvis och investera 500 kr i den portföljen varje månad.

Det nya upplägget skulle vara någonting som jag har mer koll på och betydligt större intresse för vilket gör det lättare, åtminstone för mig, att hålla mig uppdaterad och insatt i bolagen.

Alltså så skulle jag investera 2500 kr i svenska utdelningsaktier samt 500 kr i utländska utdelningsaktier. Det som jag funderar lite på är om det är så klokt att ha nästan endast svenska bolag. Men med så pass lång tid på mig, 15-20 år, så bör det i mina ögon inte vara något större problem?

Kom gärna med åsikter och tankar kring mitt nya upplägg, det uppskattas väldigt mycket. Jag tar också hemskt gärna emot tips på stabila svenska bolag som delar ut och som har höjt sin utdelning flera år i sträck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.