Taku-Taku byter fokus till catering

Taku-Taku byter fokus. Det onoterade bolaget som lagar vegansk kost har stängt sin sista restaurang. Nu skall man istället fokusera fullt ut på cateringverksamheten.

Jag äger aktier i detta bolag genom plattformen Pepins, där kan man handla med onoterade aktier. Kvalitén på bolagen är enligt mig överlag riktigt låg där, vilket jag har lärt mig den hårda vägen.

Taku-Taku byter fokus

Restaurangen i Hötorgshallen stängs alltså ned på grund bristande lönsamhet. Bolaget har finansiella problem och man anser att ”restaurangverksamheten inte kommit upp till acceptabla volymer”.

Därför så sålde man av hyreskontraktet och för pengarna ska man istället satsa på cateringverksamheten. Det är tråkigt att restaurangerna misslyckats, jag undrar om det beror på konceptet eller på ägarna.

En privat förskolekoncern i Stockholm har skickat en förfrågan till Taku-Taku om att leverera maten dit, till fem av deras förskolor.

Den förfrågan har bolaget valt att acceptera och om samarbetet lyckas så kan 10 förskolor till ansluta under andra kvartalet nästa år.

Man skriver också att utbudet inte kommer att vara uteslutande veganskt och att man fokuserar mer på ett miljövänligt koncept med bland annat mer grönsaker och så få transporter som möjligt.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

10 miljoner kronor i årsomsättning

Taku-Taku beräknar att det samarbetet plus den övriga cateringverksamheten räcker för att nå en rullande årsomsättning på 10 miljoner kronor.

Det i sin tur borde enligt bolaget göra att man landar på ett resultat kring nollstrecket. Jättekul läsning för oss aktieägare som suttit inne med kapital sedan emissionen, not.

Jag är inte ett dugg imponerad av vad bolaget har levererat baserat på det man talat om tidigare. Förhoppningsvis så kan det här bli en nystart men jag är tveksam. Kanske är det bäst att bara sälja av innehavet och gå vidare.

Idag så öppnar handeln på Pepins handelsplats temporärt igen och jag vill åtminstone se att FrilansFinans ökar lite efter den förra rapporten. Taku-Taku lär väl fortsätta falla.

Det gick väldigt snabbt från ”Taku Taku ska öppna fyra enheter under året och 30 på några års sikt.” till ”vi satsar på catering istället”.

Källa / Läs Mer

Tack för att du läste ”Taku-Taku byter fokus”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.