Tar hem priset för dålig dag på jobbet?

Det finns dåliga dagar och så finns det dåliga dagar. Misstag händer ju och tyvärr så även på jobbet. Alla har vi nog känt någon gång att vi haft en riktigt dålig dag på jobbet, men det här tar nog priset. Suezkanalen där cirka 12% av all världens handel passerar är just nu blockerad, på grund av ett skepp.

På grund av starka vindar så har ett massivt containership hamnat på sniskan och blockerar nu i princip all framfart genom den primära Suezkanalen.

Skeppet är 400 meter långt, vilket motsvarar ungefär fyra stycken fotbollsplaner, och har plats för runt 20 000 stycken containrar.

Som tur är så har Egypten öppnat den gamla kanalen så att en del trafik ändå kan komma fram. Men det lär ta en hel del arbete för att få loss det enorma fartyget.

Stoppet har redan påverkat olika marknader världen över, bland annat så steg oljepriset till följd av blockeringen i Suezkanalen.

Den stackars kaptenen kan inte ha haft ett roligt samtal med sin chef. ”Tja, jo eh… Visst kommer du ihåg när jag jobbade över den där gången? Ha det i åtanke när jag berättar vad jag råkat göra…”. Stackarn.

spacer

Skapligt dålig dag på jobbet

Runt 12% av all världens handel passerar alltså genom Suezkanalen. Över 50 stycken skepp per dag passerar igenom kanalen och företag förlorar miljoner på att skeppen står stilla.

Snacka om dålig dag på jobbet.

Skeppet i sig var på väg från Kina till Holland, det väger cirka 200 000 ton och byggdes i Taiwan år 2018.

Det arbetas för fullt just nu med att försöka gräva loss skeppet för att få det flytande igen så snabbt som möjligt.

Så om du någonsin råkar göra ett misstag på jobbet och tänker att du har en riktigt dålig dag. Då kan du minnas det här och tänka att ja men det kanske inte var så farligt ändå. Du stoppade ju trots allt inte över en tiondel av hela världens handel!

Källa: bbc.com

Tack för att du läste inlägget, läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.