Sammanfattning V. 18 – Stadiga Utdelningsaktier

Stadiga utdelningsaktier

För Utdelningsportföljen så var det en riktig fin vecka då det kom in utdelningar från tre olika bolag. Att satsa på stadiga utdelningsaktier kan bli riktigt lönsamt om man väljer rätt bolag och sköter om portföljerna någorlunda noggrant. Sen så gäller det ju även att hålla koll och agera någorlunda rätt när börsen inte är lika vänlig, det är då det riktiga jobbet börjar.

Fonderna har också kämpat på framåt riktigt bra och har äntligen nått över 2000 kr i avkastning. Hos Lendify så har nästan alla avbetalningar för april trillat in, ett lån har avslutats och ett nytt påbörjats! Things are in motion.

Nästa vecka så ska jag försöka fylla på i portföljerna igen men det kan bli lite försenat på grund av banköverföringar och andra härliga byråkratiska processer. Senast veckan efter så ska maj månads investeringar ske.

Allt som allt så flyter det på riktigt bra i rätt riktning, ja allt förutom Dividend Sweden då.

Dividend Sweden

Det har som sagt inte varit en lika rolig för vecka för Dividend Sweden. Efter en medioker rapport som lämnat en hel del frågetecken så har aktien dalat ned till 0,9 kr per aktie. Det gäller att affärerna går bättre från och med nu och det vore väldigt skönt att få klarhet i hur det går med Annexin.

Något som är positivt är att Divi under veckan har haft sista handelsdagen för att delta i vinstutdelningen i Sensec Holding AB. För varje 22 aktier man äger i Divi så får man 1 i Sensec. Avstämningsdagen är 8e maj. Första för året och fler ska det förhoppningsvis bli! Nu gäller det att Sensec och Divi kan leverera resultat och rätta ut frågetecknen.

Lyckas Divi leverera enligt plan i ett par år framöver så är det inte osannolikt att bolaget tar plats bland andra stadiga utdelningsaktier.

Lendify

Fem lån har betalat sin del för april månad så ju är det endast två stycken kvar som är lite sena. Hitills har jag fått alla planerade återbetalningar även om det ibland har tagit lite extra tid.

Investera i P2P-lån Lendify

Lånet som jag reserverade pengar för i förra veckan har gått igenom! Jag kör på taktiken att gå in i många högrisklån med små summor åt gången. Lånen som jag har gått med i ligger alla på mellan 250 – 500 kr.

Såhär ser det ut när man ingår lån hos Lendify:

Lendify investera i P2P-lån

Ett annat lån blev också helt återbetalt under veckan som gick. Det var det andra lånet som blev färdigt sedan jag började investera hos Lendify. Båda lånen återbetalades tidigare än planerat.

Här kan ni se lånen som är färdiga och avslutade:

Avslutade lån Lendify P2P-lending

Fondportföljen

Up, up and away! En riktig härlig vecka för fonderna och väldigt roligt att ha nått över 2000 kr i avkastning. Vi får se hur det står sig när nästa vecka är avklarad. Swedbank Robur Ny Teknik steg med nästan hela 5% under veckan som gick, starkt jobbat!

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fondportföljen v 18 investera i fonder

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen Vecka 17 2017

Utdelningsportföljen

Utdelningsportföljen är portföljen med stadiga utdelningsaktier och utdelningar bjöds det på under veckan. Tre stycken blev det som sagt och utdelningarna kom från Alfa Laval, eWork Group samt SJR in Scandinavia. Just eWork Group har blivit en klar favorit i portföljen då bolaget växer så det knakar och utdelningen blir större och större. Jag hade liknande förhoppningar för SJR in Scandinavia men där verkar det gå lite trögare för stunden.

Utdelningarna:

2017-05-04 UTDELNING SJR B 104,55 kr
2017-05-03 UTDELNING ALFA 34,00 kr
2017-05-01 UTDELNING EWRK 68,00 kr

Totalt alltså strax över 200 kr vilket kanske inte är så värst mycket att hurra för just nu men dessa pengar kommer att växa till sig och utdelningarna öka ordentligt under åren som komma skall. Förhoppningsvis så blir det en rolig resa att följa. Nu har nästan alla utdelningar för just den här säsongen kommit men det är redan oerhört lockande att få se nästa års utdelningar för att se hur mycket det har ökat på ett år.

Utöver det så är det glädjande att Castellum äntligen har kämpat sig upp från röda siffror. Just nu är det endast H&M som visar rött av mina stadiga utdelningsaktier. Utdelningarna som har kommit in kommer att återinvesteras direkt i portföljen i samband med nästa påfyllning som jag nämnde tidigare.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

stadiga utdelningsaktier utdelningsportföljen utdelningar

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsportföljen Vecka 17 2017 Avkastning

Tack för att du läser!

Tack för att du läser och följer resan till ekonomisk trygghet. Om allt vill sig väl så kommer detta att bli riktigt fint tids nog. I juni så kan det bli dags för att sätta in än mer pengar hos Lendify för att satsa lite mera där helt enkelt.

Under veckan så skrev jag också ett inlägg med en del nyheter från bolag som jobbar med cannabis i Kanada och övriga världen. Det inlägget går att läsa Här för den som missat det. Den marknaden finner jag väldigt intressant och lukrativ.

Ha det bäst och gilla gärna sidan på Facebook!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.