Veckorapport 34 2022 – GratisPortföljen krossar

Det är spridda skurar som gäller i Veckorapport 34 2022. Men eventuella röda siffror i övriga portföljer överskuggas av GratisPortföljens segertåg. Om portföljens utveckling fortsätter på denna väg nästa vecka så når den fort en ny milstolpe.

Investmentbolagsportföljen

Här ser det inte längre lika fint ut som det gjorde vid början. Efter en mindre stark rapport av Bure Equity så har portföljen lyst rött. Men så är det ibland, det oroar dock inte mig utan det här ska få rulla på långsiktigt.

Under veckan som varit så har jag i vanlig ordning investerat 1500 kr till i portföljen. Köpen delas upp på de 3 bolagen och köpen ska fortsätta månadsvis väldigt länge. Så här ser portföljens utveckling ut just nu:

Investmentbolagsportföljen Veckorapport 34 2022

Bure tynger med sämsta utvecklingen av bolagen hittills, Investor ligger knappt på rött och Latour ligger runt sex procent back. För de enskilda innehavens del så ser det ut som så här:

För de enskilda innehavens del så ser det ut som så här:

Ju lägre aktiepris desto fler aktier får jag för pengarna. Det här är tre väldigt starka innehav som jag inte oroar mig för ett dugg på lång sikt. Att deras substansvärde sjunker när börserna världen över är väldigt röda är inte konstigt.

Jag ser det snarare som ett perfekt läge för att köpa på mig aktier till låga GAV för att på lång sikt njuta av fina uppgångar.

Det här är tre kärninnehav som jag anser att varje portfölj borde innehålla. Vi får se hur dessa valen artar sig för just min portfölj.

Fondportföljen Veckorapport 34 2022

För fondernas del har veckan bjudit på knappa röda siffror och även månadens köp. Här köper jag för 400 kr per fond och det sköts per automatik via hemsidan Savr där man får rabatt på fondavgifter.

Portföljen har sett ut att var på väg mot blå avkastning igen men hur det artar sig framöver återstår att se. Powells tal i veckan om USA:s ekonomi orsakade stora ras på marknaden. Det ska bli riktigt intressant att se hur börsen ter sig den kommande veckan.

Så här ser fondportföljens utveckling ut just nu:

Fondportföljen Veckorapport 34 2022

Det vore perfekt om fonderna fortsätter uppåt nu efter ett hack i kurvan och månadens köp. Min magkänsla säger dock att börsen kommer vara sur ett tag framöver nu. Men men, köpen fortsätter månad efter månad.

På tal om det så fick jag intressant feedback från ett par investerare kring innehaven i min portfölj. Det har fått mig att börja fundera på om aktivt förvaltade aktiefonder med rätt så hög avgift är rätt val för denna satsning.

Kanske vore det bättre att själv välja ut ett gäng aktier och fokusera på att spara i de aktierna istället för i fonder. Den löpande avgiften äter ju upp en del av vinsten i det långa loppet. Jag är rätt så kluven inför det.

Tanken har hela tiden varit att långsiktigt investera i dessa fonder för att låta förvaltarna göra jobbet åt mig. Men kanske vore det bättre att ta även detta i egna händer?

Det går ju liksom att köpa samma bolag som fonderna själva investerar i. Då får jag betala courtage istället för löpande avgifter. Tåls att fundera på.

Gratisportföljen fortsätter uppåt

Den här portföljen bara går från klarhet till klarhet. Den krossar index rejält och med lite tur så tar den ut 30 000 kr i värde redan nästa vecka. Tyvärr tror jag att den kommer backa med resten utav börsen men vi får helt enkelt vänta och se.

Jag har strax över 1000 kr på väg in från olika cashback-erbjudanden också som ska investeras så snart pengarna når kontot. Så här ser portföljens fina graf ut just nu:

Gratisportföljen fortsätter uppåt

Av portföljens hittills sex stycken bolag så är det tre stycken som ligger på minus medan tre stycken ligger på plus. Som tur är så överskuggar bolagen på plus de som ligger minus. Så här ser det för de enskilda bolagen:

Som tur är så överskuggar bolagen på plus de som ligger minus. Så här ser det för de enskilda bolagen

Vermilion Energy är ostoppbar och lär fortsätta gå riktigt bra framöver. Bolaget arbetar med naturgas och olja, bland annat i Europa. Det kliar verkligen i fingrarna för att ta hem vinst där men samtidigt så är bolaget aktivt i en marknad som lär se höga råvarupriser framöver.

I övrigt så vore det kul om SBB äntligen kunde släppa dessa låga nivåer och leta sig upp över 20 kr en gång för alla. Min tro på bolaget är inte rubbad för fem öre men lite otålig blir man allt ibland.

Men deras siffror får tala för sig själva, nästa rapport lär vara oerhört viktig för bolaget. Blir den dålig så tror jag att många kommer tappa tålamodet. Då lär det bli fina köplägen för den som tror på mer positiva utfall.

Stort tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 34 2022 – GratisPortföljen krossar”! Hoppas att du får en underbar vecka på börsen och att du hinner njuta av det sista av sommaren!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen
0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x