Veckorapport V 18 2022 – SBB faller vidare

Söndag igen, dags för en ny veckorapport kring portföljerna. Det har inte hänt särskilt mycket sedan förra veckan. Så Veckorapport V 18 2022 bjuder inte på mycket att hurra eller att sucka över. Men jag noterar att SBB faller vidare. Tillsynes utan stopp, men jag tror bolaget kommer vända detta förr eller senare.

P2P-Lånen hos Savelend

Mina P2P-lån hos svenska plattformen Savelend har inte mycket nytt att bjuda på i denna rapport. Men så som resten av börsen går så är det faktiskt bara skönt. Kapitalet jag har där är 100% investerat vilket är härligt att se.

Målet för året ligger kvar och allting är i fas för att nå dit. Målet är att ha 25 000 kr investerade vid slutet utav året. Det är väldigt bra att kapitalet är investerat, jag hoppas bara att kreditförlusterna blir lägre denna månad än förra.

Räntan hoppas jag kommer fortsätta ligga på minst 8% framöver, skulle den gå ner mot 7% eller under så kommer jag se över om jag fortsätter där.

Vill du också investera i ett alternativ till börsen? Missa inte att hämta din bonus: Välkomstbonus för Savelend P2P-Plattform.

P2P-Lånen hos Savelend

Fondportföljen Veckorapport V 18 2022

Fondportföljen har det fortsatt tufft och bjuder på nya röda siffror. Här prövas verkligen tålamodet men jag är långsiktig och det här ska få flera år på sig att bli lukrativa investeringar. Grafen går fortsatt nedåt men jag fortsätter att tanka på månad efter månad, år efter år.

Man ska ju skynda långsamt med sina investeringar, så även om tålamodet prövas så blickar jag framåt. Ny bottennotering denna vecka, kanske nästa vecka kan bjuda på roligare siffror? Vi får helt enkelt vänta och se hur det artar sig.

Fondportföljen Veckorapport V 18 2022

GratisPortföljen med röda SBB

GratisPortföljen där jag investerar pengar jag får in från cashback-erbjudanden tuffar på. Portföljen har gått i sidled sedan den toppade för ett par veckor sedan. Största innehavet Vermilion Energy ska lämna rapport under veckan som kommer.

Där hoppas jag på riktigt starka siffror så att portföljen kan tuffa vidare uppåt. Jag måste säga att jag är imponerad av hur starkt portföljen står sig trots det skakiga läget på börserna. Det får mig att tro att jag har valt hyfsat bra bolag att investera i.

GratisPortföljen med röda SBB

Ett bolag som gått väldigt dåligt sedan jag tog in det i portföljen är svenska SBB. Bolaget har nu spikat att dela ut månadsvis istället för kvartalsvis vilket är roligt. I veckan så trillade det in 29 kr från just SBB. Jag fortsätter att köpa på mig aktier i bolaget i tro om att det förr eller senare kommer vända upp.

 Jag fortsätter att köpa på mig aktier i bolaget i tro om att det förr eller senare kommer vända upp.

Just nu så ligger bolaget mest back i hela portföljen på cirka -30%. Väldigt trist att se men även här tänker jag väldigt långsiktigt. Fastigheter, byggrätter och mark är något som jag tror kommer fortsätta att öka i värde ju fler vi blir i landet.

Vi får se hur det går med det men det är som sagt glädjande att övriga bolag i portföljen stått sig starkt. Portföljen har nu genererat 960 kr i utdelningar, före utländsk källskatt, sedan starten 2019. En siffra som jag tror kommer börja öka ännu snabbare framöver.

Hoppas att du har haft en härlig vecka och att nästa vecka blir blå så det skriker om det!

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 18 2022 – SBB faller vidare”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.