Veckorapport V 21 2022 – Ny portfölj igång

Som jag tidigare meddelat så har jag pausat mina investeringar via Savlends plattform. Istället så har jag startat en ny portfölj med fokus på investmentbolag. Den är nu igång och det är härligt att se. I övrigt så har fondera gått i sidled medan GratisPortföljen närmar sig en ny ATH.

Ny portfölj igång

Efter att ha pausat mina investeringar i P2P-lån via Savelend på grund av ständigt minskande räntor så har jag ersatt den portföljen. Tanken är att pö om pö svikta över kapital från P2P-lån till investmentbolag.

Detta gör jag eftersom att en avkastning på runt 5% innan skatt på 30% ska betalas, inte lockar mig för fem öre. Det är alldeles för lite avkastning för risken som man tar och därför har jag valt att tänka om.

Portföljen kommer inledningsvis att bestå av 3 stycken svenska, stabila och pålitliga investmentbolag. Dessa är Latour, Bure och Investor. Innehav som visat sig starka i många, många år. 1500 kr kommer att investeras månatligen i portföljen och så här ser det ut för portföljens första veckorapport:

Ny portfölj igång

Det är inte omöjligt att ett till investmentbolag, kanske ett utländskt, tillkommer så småningom. Men inledningsvis så blir det dessa tre bolag som får påbörja portföljens resa. Så från och med nu blir det denna portfölj som ersätter P2P-låns portföljen i veckorapporterna. Vi får se hur det hela går!

Fonderna tragglar vidare i sidled Veckorapport V 21 2022

Av månadens 4 inköp så är det 1 som är färdigt medan de andra 3 blir klara nästa vecka. Med lite tur så kanske vi har bottenkänning här där vi är nu? Men det återstår att se. På lång sikt, tre till fem år så är jag fortfarande övertygad om att teknik och teknologi-fonder kommer att gå starkt.

Så här ser portföljens graf ut just nu:

Fonderna tragglar vidare i sidled Veckorapport V 21 2022

Det är ju verkligen inte den finaste grafen man har sett, men tålamod är en dygd sägs det. Så som läget ser ut på börserna just nu med prat om recession i USA så är det inte omöjligt att det kommer falla mer och gå i sidled länge.

Min plan är att fortsätta fylla på månad efter månad, år efter år, för att på lång sikt förhoppningsvis göra en fin avkastning på innehaven.

GratisPortföljen nära ATH

Projektet GratisPortföljen där jag investerar kapital från cashback-erbjudanden i månadsutdelare rullar på. Portföljen har mer eller mindre gått i sidled sedan den tog sin förra ATH, all time high. Men nu så ser saker och ting ut att vända uppåt igen, nästa vecka blir väldigt intressant.

GratisPortföljen nära ATH

Skulle svenska SBB återhämta sig så skulle det kunna lyfta portföljen en aning. Men mycket hänger helt klart på hur det går för största innehavet Vermilion Energy.

Det är oavsett smått fascinerande att tänka att mina gratis-pengar från cashback-erbjudanden tjänat in ytterligare 10 000 kr åt mig. Jag älskar verkligen passiva inkomster!

Bolaget i portföljen som presterat sämst hittills är nyaste bolaget för portföljen, nämligen SBB. Jag tycker det är knäppt att bolaget handlas till en rabatt om ca 42% i skrivande stund. Om allt vill sig väl så bör bolagets kurs återhämta sig förr eller senare.

Bolaget i portföljen som presterat sämst hittills är nyaste bolaget för portföljen, nämligen SBB

Tills dess att kursen repar sig så fortsätter ändå utdelningarna att trilla in. Tanken är att få ihop 70 aktier totalt, det vill säga 13 stycken till innan jag börjar utöka i andra bolag.

Som alltid så önskar jag dig en väldigt blå kommande vecka på börsen och jag är tacksam över att du läser bloggen!

Tack för att du läste ”Veckorapport V 21 2022 – Ny portfölj igång”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.