Veckorapport V 22 2022 – Flyttat över P2P-pengar

Dags för Veckorapport V 22 2022 och det är härliga tider då sommaren äntligen är här. Under veckan som varit så har fonderna återhämtat sig en aning. GratisPortföljen har ökat och jag har sålt av majoriteten av lånen jag hade i P2P-lån.

Investmentbolagsportföljen

Jag har sålt av majoriteten av lånen, eller ja alla lån som gick att sälja, på Savelends plattform. Istället för att investera i lånen så kommer pengarna att placeras i tre stycken investmentbolag. Det är fortfarande en del kapital som kommer att flyttas över nästa vecka men portföljen är nu helt klart igång.

Jag har valt dessa tre bolag för att det är stora, stabila bolag med utdelning. Tanken är att hålla dessa långsiktigt, åtminstone fem år eller mer.

Det ska bli spännande att se hur denna portfölj artar sig framöver. Jag är dock övertygad om att det här kommer att ge en klart bättre avkastning än vad P2P-lånen hade gett.

Investmentbolagsportföljen v 22 2022

Fredagen avslutades med röda siffror för de tre bolagen, med lite tur så kommer nästa vecka att bringa blåare siffror. Det är fortfarande cirka 3000 kr kvar som ska flyttas över från lånen till investmentbolagen.

Att sälja av P2P-lånen var smidigt men Savelend tog ut en avgift på cirka 5% för att göra det, en avgift som jag tycker är alldeles för hög. Men sånt är livet.

Fonderna Veckorapport V 22 2022

Fondportföljen som jag har hos Savr har återhämtat sig en aning under veckan. Jag håller tummarna för att teknik- och teknologisektorn kommer att få mer fokus från investerare framöver. Tyvärr så är sektorn drabbad av materialbrist så det kan bli fortsatt tufft ett bra tag.

Men så får det helt enkelt bli, mitt månadssparande kommer oavsett att fortsätta på i samma takt. Nästa månadsinsättning så kommer portföljen, om den inte tappar mer i värde innan dess, att nå över 20 000 kr i värde.

Det är kul att se värdet byggas upp mer och mer. I början så kändes det nästan lönlöst att månadsspara då det gick så sakta men ju mer tiden går, desto roligare blir det.

På det sättet så är investeringar som städning och träning, det viktiga är att det blir gjort. Lyckas man göra det tid efter tid så kommer det tillslut att ge effekt. Röda siffror eller inte, portföljen tickar på och växer vidare.

Förr eller senare så kommer detta bli riktigt bra hoppas jag.

Fonderna Veckorapport V 22 2022

GratisPortföljen rör sig uppåt

Portföljen ser ut att vara på väg mot nya höjder och det får den såklart gärna lyckas med. Jag är redan mer än nöjd med avkastningen hittills men ju mer desto bättre.

Det glädjer mig att se att pengarna jag fått ihop genom cashback-erbjudanden arbetar ihop ännu mer pengar åt mig. Passiva inkomster är så härliga som det kan bli! Nästa milstolpe att passera är ett värde på 30 000 kr. Frågan är hur lång tid det tar att nå dit?

Med lite tur så kanske vi är redan innan sommaren är slut, men man vet ju aldrig hur det går.

GratisPortföljen rör sig uppåt

Under veckan som varit så har det trillat in lite mer cashback-pengar som har placerats i SBB. Nu har jag köpt klart i det bolaget för stunden. Det lutar åt att jag tar in ett bolag till i portföljen innan jag börjar fokusera på att utöka innehaven istället för att köpa nya.

7 stycken månadsutdelare känns som en lagom skara med bolag att hålla någorlunda koll på. Fredagen bjöd på röda siffror för nästan alla innehaven men veckan var ändå blå överlag. Vermilion Energy som är det största innehavet verkar fortsätta utvecklas positivt.

Det är mycket tack vare att EU håller på att bojkotta rysk olja och gas. Bolaget har ett stort skuldberg som man håller på att beta av och med dessa oljepriser så kommer det att gå väldigt fort. Med lite tur så kanske man återinför månadsutdelningar om inte allt för länge. Det vore härligt det!

Stort tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 22 2022 – Flyttat över P2P-pengar”! Jag hoppas att du hinner njuta av solen denna långhelg och att nästa vecka bara blir blå, blå och blå!

Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.