8 Analytiker om Canopy Growth Corp

I en artikel av Financial Times så går 8 analytiker, som följer Canopy Growth Corp, igenom caset och sätter sina estimat på ett års sikt. Det här är ett kort inlägg där jag mer eller mindre endast presenterar deras resultat lite snabbt. Det är ju allt som oftast väldigt intressant att få höra vad just analytiker har att säga om aktierna som man handlar med. 8 Analytiker om Canopy Growth Corp

Först så vill jag bara påpeka att jag inte har någon som helst aning om vilka ”analytikerna” egentligen är eller hur de kom fram till sina resultat. Så ta deras resultat med minst en extremt stor nypa salt. Det enda som artikeln förtäljer är att det ska vara 8 analytiker som följer Canopy Growth Corp aktivt.

Pris

På 12 månader så kom de 8 analytikerna fram till rätt så olika prissätnningar, medianen hamnade på 14.20. Det högsta estimatet var på 16 dollar och det lägsta var på 11.50. Från priset 8 dollar så är det alltså ungefär 75% upp till medianpriset.

Tidigare estimat

I februari 2017 så släppte Canopy Growth Corp (CGC) sin rapport för tredje kvartalet och visade vinst på 2 cent per aktie. Förväntningarna från analytikerna låg på ca -3 cent per aktie.

Nästa rapport släpps 26e juni 2017. Det är årsrapporten för deras räkenskapsår, förra året så var resultatet -1 cent per aktie.

Källa: Markets.ft.com


Tack för att du läste ”8 Analytiker om Canopy Growth Corp”! Oroa dig inte, nästa inlägg blir längre!

Läs mer: Investera i Cannabis

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.