Aphria Inc Kvartalsrapport Q2

För varje kvartalsrapport som släpps så kommer vi närmre och närmre till legaliseringen i juli 2018. Aphria Inc är det största innehavet i min portfölj efter en väldigt härlig resa. På andra plats kommer Canopy Growth Corp. 8 000 kr har blivit 22 000 kr och resan har bara börjat.

Som jag har skrivit om tidigare så skiljer sig Aphria från mängen. Varför? Jo för att man har levererat blåa siffror i rapporten 9 rapporter i följd nu.

Inte bara det utan man har även bland den lägsta produktionskostnaden på marknaden. Det kan bli väldigt värdefullt längre fram när det inte längre finns en brist på cannabis i Kanada.

Inledningsvis så väntas efterfrågan på cannabis att överstiga tillgången. I takt med att fler och fler odlingar blir färdigställda så kommer det behovet att mötas. Då gäller det också att ha filialer världen över som man kan sälja till.

Så låt oss kika på själva rapporten:

Aphria Inc Q2 rapporten i siffror

Intäkterna ökar, försäljningen ökar, resultatet ökar men även utgifterna har ökat. Dessvärre så har även produktionskostnaden ökat för tillfället men det beror på att man flyttat runt plantor mellan olika odlingsställen. Jag räknar med att den kostnaden kommer att gå ned igen.

Väldigt glädjande är det att man har ökat sin produktionskapacitet så enormt mycket.

Man håller på att expandera på flera olika håll och räknar med att när det är färdigt så ska man kunna tillverka 220.000 kg cannabis årligen i växthus på över 92.000 kvadratmeter.

Nettoinkomsten för kvartalet som tog slut november 30, 2017 låg på $6,455 eller $0.05 per aktie jämfört med en nettoinkomst på $945 eller $0.01 per aktie samma period förra året,

Rapporten kunde ha varit bättre, absolut. Men den kunde också ha varit betydligt mycket sämre. Igår så såg vi en Sell on News effect och det är inte alls omöjligt att kursen kommer att gå i sidled eller nedåt ett par dagar eller mer.

Jag tänker inte chansa med att sälja utan jag behåller aktierna enligt plan. Man vet ju aldrig när någon stor nyhet släpps och då brukar det bli trångt i dörren.

Får vi till exempel en uppdatering om att Shoppers Mart fått klartecken att kunna sälja Aphrias produkter i sina butiker ja då lär vi så ett stort skutt uppåt.

Men i den här frågan är jag långt ifrån objektiv då Aphria som sagt är mitt största innehav i portföljen just nu.

Läs hela rapporten här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.