Aphrias partner får licens i Australien – Aurora integrerar CanniMed

Aphria tuffar på med sin globala expansion, senast så var det partnern Althea i Australien som fick sin licens för att odla cannabis. Samtidigt så håller Aurora Cannabis på att integrera CanniMed in i företaget. Samtidigt så fortsätter arbetet i USA med möjliggöra för försäljare i cannabis att ha pengarna på banken.

Aphria

Vi kikar in Aphrias nyhet först, partnern Althea som man äger 25% av eter en investering på 2.5 miljoner dollar har alltså fått licens för att odla cannabis. Detta gör att man genast kommer att påbörja bygget av ett högklassigt, no pun intended, växthus i delstaten Victoria i Australien.

Tills dess att Althea själva kan stå för sin produktion så kommer Aphria att förse bolaget med oljor och torkad cannabis för försäljning inom landet. Bolagen väntas ha ett tätt samarbete i framtiden även efter det att växthuset är färdigbyggt.

Än så länge så har endast 14 sådana licenser getts ut inom Australien. Tyvärr så vet jag ej när bygger av växthuset väntas vara färdigt men jag hoppas på att vi bör kunna få mer info om det inom kort. (Källa: Newswire.ca)


Aurora

Äntligen så har Aurora kunnat påbörja arbetet med att integrera det uppköpta bolaget CanniMed. Affären som jag antar att alla redan känner till blev den dyraste någonsin hittills inom sektorn.

I samband med det så skapas 62.8 miljoner nya aktier inom Aurora och man betalar även 121.5 miljoner dollar i rena pengar. Affären drog ut på tiden och blev en dyr historia men om allting vill sig väl så kan det bli en riktigt bra satsning på lång sikt.

Nu får vi hoppas på att det går snabbt och felfritt att integrera bolagen med varandra så att man kan börja arbeta framåt igen så snart som möjligt.

Genom uppköpet av CanniMed så får man tillgång till oerhört bra cbd-oljor samt unika produkter inom medicinsk cannabis. Mycket lovande men det gäller som sagt att ta till vara på potentialen. Det ska bli intressant att se hur man kommer att kombinera RTI, Radient Technologies, och sina nya tillgångar i form av CanniMed. (Källa: Newswire.ca)


USA

Kampen i USA fortsätter. Jag skrev tidigare om lagförslaget som siktar på att möjliggöra för försäljare av cannabis att faktiskt ha sina pengar på en bank utan att behöva oroa sig för att federala myndigheter skall ingripa.

Senatorerna kämpar på och förhoppningsvis så går förslaget igenom. Det skulle vara en positiv signal för marknaden i USA men eftersom att Jeff Sessions är som han är, starkt kritisk till cannabis, så ska man inte ropa hej för tidigt.

Bland personerna som stödjer förslaget så finner vi bland annat Rand Paul och Bernie Sanders. (Källa: Cutoday.info)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.