Aurora Cannabis förser Malta med medicinsk cannabis

Aurora Cannabis har som första bolag levererat medicinsk cannabis till Malta. Detta inte ens en månad sedan deras dotterbolag fick licensen som krävs för att importera medicinsk cannabis till Malta. Det är tredje landet i Europa som dotterbolaget skeppar eller säljer cannabis till.

Än så länge så vet vi inte hur mycket medicinsk cannabis det handlar om så det är svårt att estimera själva värdet i nyheten annat än att det är ett gott tecken för bolaget.

Dotterbolaget Pedanios som är placerade och aktiva i Tyskland exporterar även cannabis till Italien. Det betyder att Auroras nätverk blir större och större vilket givetvis är härligt att se för aktieägarna.

Noterbart är att man fick sin licens för att importera till Malta den 5:e juni men att man fick licensen för att exportera från Tyskland så sent som 21:a juni. Man ligger verkligen inte på latsidan.

Pedanios kommer även att exportera produkter så som vaporizers och andra relevanta produkter för cannabismarknaden från Auroras lager.

I Malta så samarbetar man med bolaget Cherubino Ltd. som är landets största farmaceutiska grossist som har varit aktiva i över hundra år.

Malta legaliserade så sent som i mars i år, 26:e, medicinsk cannabis. Det är lovande att marknaden redan börjar nyttjas.

Neil Belot, chefen över den globala marknadsutvecklingen för Aurora sade följande:

”With an established and highly regarded team, as well as unique regional distribution relationships, Pedanios provides Aurora with an early mover advantage in the large, highly regulated European market. Supplying products to the Maltese medical cannabis system further strengthens our visibility and brand recognition in Europe and internationally.”

Det är fint att se att Aurora tar vara på sina möjligheter vilket börjar bli ett måste nu när vi närmar oss legaliseringen i Kanada. Man har en extrem potential att ta till vara på och det börjar bli dags att visa framfötterna.

Samtidigt så är man mitt uppe i en process att förvärva MedReleaf i vad som förmodligen blir det dyraste förvärvet inom sektorn.

Personligen så sålde jag av alla mina aktier i Aurora Cannabis i fredags för att invänta vad jag tror blir en korrektion mellan nu och legaliseringen.

Även om jag hejar på Aurora så är jag skeptisk till hur länge man kan behålla nuvarande marknadsvärdet med tanke på underliggande fundamenta faktorer så som produktionskapacitet och färdig produkt.

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.