Aurora Cannabis påbörjar försäljning av cannabisoljor till Tyskland

Äntligen så har Aurora fått alla nödvändiga godkännanden och licenser för att påbörja sin försäljning av oljor som innehåller cannabis till apotek i Tyskland. Deras produkt Pedanios 5/1-droppar är den första av sitt slag att godkännas för försäljning i tyska apotek.

Produkten består av olja som extraheras från cannabis, den är som sagt den första av sin typ att godkännas i Tyskland. En milstolpe för Aurora Cannabis som tar ett stort kliv in på den tyska cannabismarknaden.

För tillfället så är Aurora marknadsledande inom sektorn i Tyskland. Man har varit aktiva på marknaden sedan 2015 och försett landet med cannabis genom sitt dotterbolag Aurora Deutschland som tidigare hette Pedanios.

Sedan september 2017 så har man levererat produkter som har odlats i Kanada. Man har byggt upp ett starkt varumärke inte bara hos kunderna utan även hos personer inom vården och inom apoteksbranschen. Nu har man nått ännu en milstolpe då man har en fot inne i en väldigt lukrativ marknad som växer snabbt.

Bolagets mål är att bli ledande inte bara inom Tyskland utan även inom hela Europa. Men Canopy Growth Corp kommer inte att låta det ske utan att ge Aurora en god match.

Neil Belot som är Auroras Chief Global Business Development Officer sade följande om nyheten:

”Having established early mover advantage in selling cannabis oils in Germany, we are exceptionally positioned to extend our market leadership and accelerate growth of our European operations,” ”As our global production capacity continues to ramp up, we are able to strategically allocate more product from our EU GMP certified cultivation facilities to this higher margin market that continues to be significantly undersupplied.”

Jag kan bara hålla med honom, det är ett fint försprång att ha på en stor och växande marknad. Frågan är hur länge det dröjer innan något av de övriga Kanadensiska bolagen levererar en liknande produkt och utmanar Aurora på samma marknad?

Det är nog inte osannolikt, men detta är ren och skär spekulation från min sida, att det redan arbetas på någon liknande produkt av minst en konkurrent som siktar på samma marknad.

Att man är först in betyder inte nödvändigtvis att man kommer att behålla platsen som nummer ett men desto längre man får ha den desto bättre. Många experter, analytiker och investerare anser att oljan är den delen av cannabismarknaden som kommer att generera störst inkomster.

Då skadar det verkligen inte att ligga först inom den sektorn på en eller flera marknader. Starkt jobbat av Aurora, frågan är vilka som tar upp kampen och utmanar här näst?


Få 10 EURO att investera med hos Trine! Läs mer här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.