Aurora Cannabis sålde mer än väntat

Cannabisbolaget Aurora Cannabis har problem med sin ekonomi och det har fått kursen att slaktas ordentligt. Igår och idag så har kursen däremot tagit ett ordentligt skutt uppåt efter en rapport där man levererade högre försäljningssiffror än väntat.

Bolaget genomförde nyligen en omvänd split för att inte längre handlas under 1 dollar vilket skulle betyda av-listning från NYSE. I rapporten som släpptes igår efter att marknaden stängt så överraskade man med höga försäljningssiffror.

Samtidigt så visade man upp en enorm förlust och det förvånar mig något oerhört att marknaden har reagerat som den gjort.

Aktien var upp cirka 14% igår och kursen har i dagens premarket legat runt 30% upp inför öppningen. En kraftig kursökning men frågan är om det håller i sig.

Bolaget har fortfarande problem med ekonomin och lån som måste betalas samtidigt som man förlorar väldigt mycket pengar.

Jag skulle inte på något sätt säga att faran är över för bolaget och det förvånar mig att aktien fortfarande ägs av så pass många genom Avanza.

www.ihallandeinvest.se spacer

Så hur såg försäljningen ut?

Net revenue of $78.4 million, excluding provisions of $2.9 million, an increase of 18% over prior quarter

Consumer cannabis net revenue of $41.5 million, excluding provisions, a 24% increase over prior quarter

En väldigt stark försäljning förvisso men jag tycker att den bleknar fort när man jämför med förlusten som även rapporterades:

”Adjusted EBITDA, excluding one-time termination costs associated with the business transformation plan, was a loss of $45.9 million in Q3, an improvement of $34.4 million from the prior quarter adjusted EBITDA of $80.3 million.”

Det ser bättre än väntat ut men faran är som sagt långt ifrån över om man frågar mig. Även om man lyckas hitta finansiering så betyder det ännu mer utspädning för aktieägarna som redan har sett värdet på sina tillgångar vattnas ur totalt allt eftersom.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.