Aurora Cannabis situation

Aurora Cannabis sitter i en riktigt dålig sits just nu. Man kommer att behöva sälja av en hel del aktier eller tillgångar för att kunna täcka sina lån. Samtidigt så går bolaget back och det ser i mina ögon mörkt ut.

Aurora har i princip ett sätt att försöka få ihop pengar till att betala av sina lån och det är genom att sälja aktier eller tillgångar. Genom att sälja aktier, vilket man redan påbörjat så sänker man också bolagets aktiekurs.

Samtidigt så behöver man sälja fler och fler aktier ju lägre kursen blir. Blankare älskar bolag som visar sådana här finansiella svagheter.

Aurora har redan stoppat eller minskat arbetet på olika projekt, projekt som man inlett för att de skulle öka bolagets intäkter i slutändan. Bland annat arbetet på Aurora Sun har sett rejäla åtstramningar.

Man tappar då mer förtroende från investerare, man tappar även framtida intäkter så länge projekten är pausade. Ju fler som tappar förtroende ju fler säljer, det sänker kursen ytterligare.

spacer

Finansiell utmaning

Aurora är i vad som kallas en finansiell dödsspiral och det är inte att överdriva situationen för fem öre. Det är oerhört tråkigt att se denna utveckling för ett så lovande bolag.

Samtidigt så går det inte att släta över situationen som många aktieägare tyvärr vill göra. Bolaget sitter ordentligt i skiten och det ska man vara ärlig med så att inte folk tror att det är köpläge nu eller en bra idé att fylla på.

Hoppet är absolut inte ute för bolaget, man har ju mycket som man kan sälja av för att få in pengar men återigen så skadar det framtida intäkter och investerares förtroenden.

Lyckas man inte skramla ihop kapital nog för att lösa lånen så är det kört, så illa tror inte jag att det blir trots att det är en möjlighet.

Man lär sälja ut aktier och avyttra delar av bolaget innan det sker men, vad får man för lån sedan? Liknande dödsspiral-lån? Situationen är verkligen mörk och jag skulle verkligen inte försöka fånga den här fallande kniven.

Folk som just nu påstår att det är köpläge är antingen oärliga eller inte pålästa om situationen. Vissa verkar till och med tro att bara för att industrin i sig väntas bli stor så kommer bolagen automatiskt att lyckas.

Så är det verkligen inte. Agnarna kommer att skiljas ifrån vetet under tiden som industrin växer fram världen över.

Bolagets graf över aktiekursen är väldigt talande. Vi har inte sett dessa nivåer på cirka två år. I oktober 2017 så var cannabis för rekreationellt bruk inte ens lagligt i Kanada.

Graf från Avanza

Det ser tyvärr mörkt ut just nu men jag hoppas att bolaget kan vända utvecklingen. En sak är säker och det är att jag inte skulle röra bolaget med tång förrän alla frågetecken kring deras framtid är utredda.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers