Aurora Cannabis stora vinnare i Italien

Italien skall implementera ett system för medicinsk cannabis. I samband med det så kunde leverantörer, producenter och andra bolag som hanterar cannabis ansöka om att få förse Italien med cannabis. Inledningsvis kommer leveranserna att vara indelade i 3 andelar. Aurora Cannabis vann alla andelarna!

Aurora Deutschland heter Aurora Cannabis dotterbolag som är noterad i Tyskland. Aurora Deutschland var även med och krigade om att vinna andelarna i Italien, vilket lyckades. Så genom dotterbolaget har alltså Aurora Cannabis vunnit de 3 andelarna.

Det betyder att bolaget kommer att få förse Italiens regering med totalt 400 kilogram medicinsk cannabis över två år. En stor vinst och ett stort steg framåt, men det finns en hake. En rätt så hemsk hake faktiskt.

Priset för vinsten, de 3 andelarna, kan bli dyrt eftersom att Aurora har gått med på ett snittpris på 1.73 EURO per gram, motsvarande 1.94 dollar. Det är väldigt billigt och frågan är om det ens blir lönsamt? Kanske tänker man att det här är en långsiktig investering där man säljer billigt nu och försöker behålla kontrakten för att kunna öka priset senare?

Italien är ingen liten marknad och Aurora gör ett smart drag som försöker etablera sig där. 2018 så såldes det cirka 600 kilogram cannabis i Italien. En siffra som lär öka markant om cannabis blir mer lättillgängligt. I dagsläget så kommer det mesta av gräset i Italien från Nederländerna genom bolaget Bedrocan.

Målet är dock att man inhemskt skall kunna producera tillräckligt med cannabis för att möta efterfrågan, men det kommer att ta tid innan man når dit. I dagsläget så producerar Italien 150 kilogram cannabis per år.

Oavsett om det är en bra deal eller inte så ligger priset så pass lågt att bolaget knappt kommer se någon vinst från försäljningen. Frågan är som sagt, tänker man långsiktigt eller förhastar man sig?

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Vann på walk-over

Övriga bolag som ansökte om att få en eller fler av andelarna blev uteslutna av tekniska skäl. Aurora Cannabis vann alltså inte bara på grund av priset utan även för att alla andra ansökare gjorde något fel.

Bolagen som ansökte(vissa geom dotterbolag) var: Aurora Cannabis, Canopy Growth Corp, Medicinal Organics Cannabis Australia, TIlray och Wayland.

Aurora var dock det enda bolaget som fyllde i allting korrekt och skickade in allting i tid. Snopet för de andra bolagen och man undrar ju hur saker och ting sköts där om de inte kan se till att leva upp till kraven vid en ansökning?

Det återstår att se om det här blir en långsiktigt smart affär eller om det här kommer att tynga bolagets kommande kvartalsrapporter på grund av att man sålt sin produkt för billigt. Vad som händer återstår att se!

GratisPortföljen igång

Igår så kom mitt nya projekt GratisPortföljen äntligen igång, du kan läsa mer om det i det här inlägget: GratisPortföljen är igång!

Tack för att du läser bloggen! Gilla/Dela gärna inlägget och gilla sidan på Facebook/Twitter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.