Aurora Cannabis VD avgår mitt i stormen

Aurora Cannabis är som jag har skrivit om tidigare mitt i en finansiell kris. Cannabisbolaget som länge satsat hårt och expanderat aggressivt har fått ställa om och fokusera på att försöka överleva.

Igår så släpptes nyheten om att deras VD Terry Booth har valt att avgå. Nyheten om det kom i samband med att man lämnade uppgifter till marknaden med bland annat beräkningar på siffror i den kommande rapporten.

Läget ser inte bra ut för fem öre för Aurora Cannabis. Bolaget slåss hårt för att överleva just nu men frågan är hur vad det blir för bolag kvar även om man lyckas hålla sig kvar.

Man har redan gett nära 500 personer sparken och det lär bli fler nedskärningar framöver. Det som var extra illa i siffrorna som släpptes igår är bland annat följande:

”As such, when Aurora formally reports its fiscal second quarter 2020 results, it expects to report asset impairment charges on certain intangible and property, plant and equipment in a range of $190 million to $225 million and write-downs of goodwill in the range of $740 million to $775 million.”

Avskrivningar på över 700 miljoner dollar, det lär tyvärr märkas markant på börsvärdet och marknadens reaktion lär inte bli nådig.

Men det är inte allt, tyvärr. Intäkterna minskar också ser det ut som, jämfört med förra kvartalet så har man runt 30% lägre intäkter denna gång. Ett besked som lär oroa väldigt många investerare.

Den 13:e februari ska rapporten släppas till marknaden men det ser väldigt mörkt ut redan nu.

Michael Singer blir ställföreträdande VD efter Terry Booth men man arbetar redan med att ersätta honom med en ny person.

Du kan läsa mer information ifrån gårdagens besked här: prnewswire.com.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Trevlig helg!

3 thoughts on “Aurora Cannabis VD avgår mitt i stormen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.