Aurora och Aphria i samtal om sammanslagning

Aurora Cannabis och Aphria Inc är två av den kanadensiska cannabissektorns största bolag. Bägge har varit med länge men har närmat sig marknaden på väldigt olika sätt.

Aphria har tagit, för sektorn, försiktiga och förnuftiga steg i uppbyggandet av bolaget. Aurora Cannabis däremot har mer eller mindre försökt att förvärva det mesta som går och spätt ut värdet på aktierna genom nyemmitteringar.

Trots bolagens skillnader så har man under den rådande krisen fört samtal om att gå ihop för att förena sig i ett enda bolag. Det skulle säkerligen skapa en stark utmanare till Canopy Growth Corp, Cronos och andra stora bolag inom sektorn.

Jag tror att man hade kunnat forma ett väldigt intressant bolag med gott om produktionskapacitet och kunskap. Men tyvärr så verkar deras samtal inte leda till något konkret.

Tydligen så har man haft problem med bland annat att komma överens om hur styrelsen skulle se ut efter en sammanslagning. Detta rapporterar BNN Bloomberg(Källa: BNNBloomberg.ca) som fått informationen via anonyma källor.

Man vet tyvärr inte i dagsläget om samtalen kan komma att upptas igen i framtiden men en kan ju alltid drömma.

Tamara Macgregor, chief corporate affairs officer, hos Aphria meddelade följande till Bloomberg via e-mail:

”While the company may engage in discussions with potential strategic partners from time to time, the company can confirm that there is no agreement, understanding or arrangement of any kind in place with Aurora regarding any potential transaction or merger between the parties.”

Så för närvarande ligger planerna på is men vem vet vad som sker i framtiden?

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Drömma går ju

Om Aphria och Aurora Cannabis hade kommit överens och slagit ihop bolagen så hade det nya bolaget värderats till cirka 3.5 miljarder kanadensiska dollar. Det hade varit aktivt i 25 olika länder och ägt cirka 30% av den kanadensiska cannabismarknaden för rekreationsbruk.

Det hade varit något det! Bolagen hade också haft intäkter årligen på cirka 800 miljoner kanadensiska dollar.

En sammanslagning hade förmodligen även gett lite välbehövlig uppmärksamhet till sektorn som hamnat i skymundan. Men som sagt, vi får vänta på att se det hända, om det nu någonsin kommer att ske.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.