Beräknade storlekar på kommande marknader

Ett inlägg där jag går igenom en del kommande marknader så som Europa, Nordamerika och fler för att få ett hum om storleken på den kommande nya världsindustrin cannabis. En världsindustri som just nu är i tillväxtfasen.

Tror du att du har ”missat tåget” när det gäller cannabisaktier? Det här inlägget får dig nog att tänka om för det finns gott om utrymme kvar för bolagen att växa sig gigantiskt stora på framöver.

Man ska dock komma ihåg att siffrorna för framtiden är beräkningar så det är inget som är hugget i sten men det ger ett bra hum om vad som komma skall.

Nordamerika

Arcview Market Researchoch deras samarbetspartners hos BDS Analytics har gemensamt släppt en rapport kring cannabismarknadens framtid i Nordamerika.

Man har beräknat att den medicinska delen kommer att ta upp cirka 33% av marknaden medan cannabis i rekreationellt syfte tar upp övriga 67%.

Marknaden i Nordamerika väntas växa från 9.2 miljarder dollar 2017 til 47.3 miljarder dollar år 2027.

Personerna bakom rapporten poängterar att USA segar ned utvecklingen men man är positivt inställda till framtiden och förväntar sig att cannabis kommer att bli helt lagligt på federal nivå i USA efter valet år 2020.

Marknadens tillökning skulle motsvara en procentuell ökning på cirka 414%.

Källa / Läs Mer

Europa

Jag skrev om cannabisens framtid i Europa för inte så länge sedan och det med god anledning. Marknaden väntas bli en av världens om inte just världens största.

Redan i år så har 6 stycken länder i Europa legaliserat medicinsk cannabis eller meddelat att det är på gång. 22 länder har redan någon form av laglig medicinsk marijuana.

Prohibition Partners, finansiella rådgivare, har släppt en rapport som just nu värderar Europas marknad för cannabis i rekreationellt syfte till hela 30 miljarder euro. En siffra som väntas stiga till 60 miljarder euro till år 2028.

Det är alltså endast marknaden för rekreationellt bruk. Den medicinska delen av marknaden väntas uppgå till 55 miljarder euro år 2023, under förutsättningen att alla länder i Europa har legaliserat medicinskt och rekreationellt bruk av cannabis fram tills år 2023.

Totalt så väntas marknaden för både rekreationellt bruk och medicinskt bruk ligga någonstans runt 115.7 miljarder euro.

Det är ingen liten marknad det inte och där finns det gott om plats för många och stora bolag att tjäna pengar. Förhoppningsvis kan våra Kanadensiska företag få en fördel tack vare sitt försprång.

En ökning för marknaden för rekreationellt bruk på cirka 100%.

Källa / Läs Mer

Sydamerika

Sydamerika ligger faktiskt i framkant på många sätt när det gäller att ändra inställning till cannabis. Argentina, Brasilien, Peru och Uruguay har verkligen visat framfötterna med sin liberala syn på medicinsk cannabis.

Samma personer som gjort uträkningen för Nordamerikas cannabismarknader tog även upp siffror för såväl Sydamerika som Australien.

Just i Sydamerika så har man beräknat att marknaden just nu är värd cirka 125 miljoner dollar och att den om tio år, år 2027, är värd 776 miljoner dollar.

Marknaden väntas alltså enligt deras rapport växa med minst över 520%.

Källa / Läs Mer

Australien

Australien ska inte glömmas bort för där är surfer-kulturen djupt förankrad och cannabis är populärt bland ungdomar såväl som hos vuxna. Deras legala marknad estimeras just nu till futtiga 52 miljoner dollar.

Fram till år 2027 så förväntas den växa till sig ordentligt och bli världens femte största cannabismarknad på 1.2 miljarder dollar. En så pass stor värdeökning, dvs. från 52 till 1200 miljoner, skulle motsvara en tillväxt på cirka 2200%.

Källa / Läs Mer

Tillväxtfasen fortsätter

Cannabismarknaderna världen över är fortfarande i sin linda och i takt med att fler sjukdomar behandlas med hjälp av medicinsk cannabis så lär marknaderna öka ännu mer.

Land efter land legaliserar eller avkriminaliserar just nu och om tio år så kommer världen att ha en helt annan syn på cannabis. Då kommer man vara väldigt, väldigt glad att man började köpa in sig i bolagen på marknaden redan nu. Det är jag övertygad om.

Vi står inför en världsomställning och vi har möjligheten att kapitalisera på den, sådana här chansen får man inte ofta i livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.