Blandade cannabisnyheter från USA

I det här inlägget så kikar jag in nyheter från USA som beror cannabismarknaden. Läs om vad Trump ångrar, vad Joe Biden gör fel, och om legaliseringsrörelser i delstaterna Florida samt New Mexico. Överlag så diskuteras det mycket cannabis i USA just nu inför valet vilket känns lovande.

Florida

Jeff Brandes är senator i Florida och han har lagt fram ett nytt lagförslag för en legalisering i delstaten. Detta efter att nuvarande lagförslag har försenats eller stoppats.

Han har nu målet inställt på att till 2022 ha fått fram ett genomförbart legaliseringsförslag. Han sade bland annat följande om beskedet:

“We think the better place to have that conversation is through the legislative process and so in order to be able to do that you need a piece of legislation,”

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

New Mexico

Guvernören Michelle Lijan Grisham har meddelat att hon vill genomföra en legalisering av rekreationellt bruk av cannabis i delstaten. Om lagmakarna i delstaten får upp ett sådant förslag på hennes bord så lär det gå igenom.

Hon anser att det är ett viktigt steg för att förbättra välmåendet och säkerheten för invånarna. Hon har sagt att hon vill se ett lagförslag som:

”legalizing the use of recreational cannabis in New Mexico and establishing a regulatory framework for its use, including public safety considerations, public health safeguards, and the protection of the state’s existing medical cannabis program.”

Ännu en delstat kan alltså vara på väg att upphäva förbudet mot cannabis och det är man inte ensamma om.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Joe Biden

Nästan alla demokrater som ställt upp i presidentvalet och som slåss om att nomineras av partiet har ställt sig positiva till cannabis. Men inte Joe Biden.

Han menar att det behöver forskas mer om cannabis innan det kan legaliseras på federal nivå. Möjligtvis har han missat all forskning som väller in från hela världen som visar hur bra cannabis är mot många åkommor.

Joe Biden sade följande i en intervju med New York Times:

“Because I think science matters,”  “I mean one of the reasons I’m running against the guy I’m running against is science matters, not fiction.”

Men ändå så stod Joe Biden för cirka ett år sedan och kallade cannabis för en inkörsport till tyngre droger. Ett uttalande som bevisar att han lever kvar på stenåldern i cannabisfrågan.

Snarare så är det så att Joe Biden vill skydda sina sponsorers och vänners pengar. Alkoholbolag, tobaksbolag och läkemedelsbolag är ett par exempel på var han skulle kunna ha vänner som motiverar hans position i frågan.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Donald Trump

Det verkar som att USA:s president ångrar det förbud mot vapes som han tidigare skrivit på. Efter att flera personer dött till följd av bruk av vapes så genomfördes förbudet i slutet av 2019.

Department of Health and Human Services och Food and Drug Administration var det som propsade för förbudet men det anses vara Trump som förknippas med det.

Det är han inte glad över och han var aldrig riktigt med på att genomföra förbudet från första början verkar det som.

Men det är först och främst av populistiska skäl som han ångrar förbudet eftersom att det gör honom impopulär hos yngre väljare.

Förhoppningsvis så kan det i slutändan leda till att han känner behovet av att hämta in enkla röster i form av en federal cannabislegalisering. Man kan ju hålla tummarna åtminstone.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.