Bolag att Bevaka på Cannabismarknaden

Den senaste dippen har fört med sig flera fina köplägen och många undrar över bolag att köpa in sig i. Det finns gott om bolag som kan generera god avkastning inom ett år eller två. Här är ett inlägg med bolagen som jag antingen köpt in mig i eller bevakar från sidan.

Det här inga slags analyser utan bara tips om bolag som jag tycker att man gott och väl kan läsa in sig i. Av olika anledningar så ser jag god potential i bolagen. Man ska alltid göra sin egen efterforskning innan köp och aldrig köpa i blindo.

Att bolagen är intressanta betyder inte heller att det just nu är köpläge då bolaget möjligtvis är övervärderat. Med det sagt så hoppas jag att tipsen uppskattas och kan komma väl till användning.

För alla eventuella köp på den här marknaden så förespråkar jag långsiktighet. Jag tycker heller inte att man ska gå all in direkt för att då har man inget kapital att handla med vid korrektioner och sättningar.

Det finns helt klart fler intressanta bolag på marknaden men här är några som jag tycker om av olika anledningar.

Aurora Cannabis – (ACB) – (Avanza)

Aurora Cannabis har enorma expansionsmål. Man verkar vilja ha ett finger med i varje marknad som öppnar sig världen över. Man har bland annat köpt upp Pedanios i Tyskland, börjat etablera Aurora Nordic i Skandinavien, licens genom Pedanios i Italien och många, många fler samarbeten världen över.

Man håller även på att bygga sitt Aurora Sky, ett stort växthus som förhoppningsvis står delvis redo till legaliseringen. Boaget späder dock ut sina aktier rätt så kraftigt på grund av expansionen och börsvärdet är väldigt högt jämfört med inkomster.

Nyligen så köpte man upp bolaget CanniMed i sektorns dyraste affär hittills, ca 1.12 miljarder dollar. Det gjorde man får för att bland annat få tillgång till deras eminenta oljor. Det tror jag kommer att bli lukrativt så småningom men på kort sikt kan det orsaka oreda för kursen.

Bolaget värderas efter potential och tar man inte vara på all potential så kan det bli stora dippar i kursen. Men sköter man det hela snyggt och tar vara på sina möjligheter så har man möjlighet att bli ledande inom sektorn. Aurora ser sig som utmanaren till Canopy Growth Corp om att ta tronen på marknaden.

Om det går igenom återstår att se men ingen kan säga att Aurora inte försöker. Jag skulle beskriva Aurora som stor ambition och potential men också stor risk med tanke på dagens marknadsvärde.

Aphria Inc – (APH) – (Avanza)

Aphria Inc har skött sig galant sedan start. Man har levererat positiva resultat i mer än 6 kvartalsrapporter i sträck vilket är mer eller mindre unikt inom sektorn. Man skyndar långsamt och försöker göra varje steg rätt istället för att stressa igång.

Jag har skrivit om Aphria flera gånger och det är ett av mina favoritbolag på marknaden plus att det är det största innehavet i min portfölj. Det betyder att jag säkerligen inte är helt objektiv så det gör det ännu viktigare att du läser på på egen hand.

Aphria har haft en del samarbeten och tillgångar i USA men på grund av oroligheterna där kring Jeff Sessions så har man beslutat för att göra av allt med man kan.

Istället så köpte man för ett par veckor sedan upp bolaget Nuuvera för att satsa globalt. Det var i mina ögon ett klockrent köp även om det blev den näst dyraste affären inom sektorn för cirka 800 miljoner dollar.

Från att ha varit aktiva i USA, Kanada och Australien tidigare så får man genom Nuuvera in en fot i Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien, Malta, Israel, Lesotho och Uruguay.

Aphria har också fokuserat på att hålla sin produktionskostnad nere. Det är i mina ögon oerhört viktigt och den främsta anledningen till att jag vurmar för bolaget. När tillgången möter efterfrågan och det börjar prispressas vill man ha bolag som har råd att prispressa.

Om Aurora är haren så är Aphria sköldpaddan, man tuffar på i lagom takt och gör inte så mycket väsen av sig som andra inom sektorn. Att långsiktigt äga Aphria tror jag kan bli en oerhört bra affär, det är vad jag själv tänker göra.

Canopy Growth Corp – (WEED) – (Avanza)

Number one. Canopy Growth Corp var först och är störst. Man har sedan tidigt läge fokuserat på att öka sin produktionskapacitet för att kunna möta den väntade efterfrågan på cannabis. Man expanderar friskt men inte lika aggressivt som Aurora.

Man har ett PR-samarbete med Snoop Doog som må låta lite häftigt men som jag undrar om det egentligen är så lukrativt. Vi får se.

Jag skulle inte kunna tänka mig att ha en cannabisportfölj utan Canopy Growth Corp i den. Man har varit med så länge och man bygger enorma växthus. Man expanderar också globalt och har bland annat börjat bygga ett stort växthus i Danmark för att utmana i Europa.

Nyligen så annonserade man ett avtal med en bank vilket, om jag minns rätt endast hänt en gång tidigare i sektorn. En affär på 200 miljoner dollar där banken, BMO, köpte in sig för ca 34 dollar per aktie. Det är en stark signal, tycker jag, om att man är på rätt väg!

Enligt en rapport från Cantechletter så förväntas Canopy att kontrollera cirka 20% av marknaden för rekreationsbruk av cannabis (Källa: Cantechletter.com). Den kakan vill jag ha en bit av!

Hydropothecary – (THCX) – (Avanza)

Låg produktionskostnad är som sagt the name of the game och Hydropothecary är utmanaren till Aphria på den punkten. För tillfället så leder till och med Hydropothecary det racet med en produktionskostnad under 1 dollar per gram. (Källa: Marketwired.com)

Man siktar även in sig på en av marknadens mest lukrativa delar, nämligen oljorna. Man lanserade också nyligen Kanadas första munsprej med CBD för marknaden för medicinsk cannabis.

På senare tid så har man tagit in flera stora investeringar för att kunna expandera inför legaliseringen men även för att kunna utöka sin kapacitet för att ta sig an den medicinska marknaden.

Man är lokaliserade i Quebec och Quebec är känt för att vara patriotiskt till den aspekten att man gärna köper och stöttar bolag från sin egen delstat. Styrande i Quebec har uttalat sig om att man först och främst vill köpa gräs från lokala producenter. Det kan bli en viktig fördel med stöd på hemmaplan.

Man har också ett samarbete med Jean Coutu group, en kedja med apotek i Quebec som idag finns på 677 platser. Skulle man få grönt ljus att sälja cannabis i apoteken så har man något väldigt stort på gång.

Som sagt Hydropothecary har låg produktionskostnad, fokuserar på bland anant oljor och har Quebec i ryggen. Det kan bli bra!

Radient Technologies Inc – (RTI) – (Avanza)

Radient Technologies satsar stenhårt på oljorna. Man vill bli bäst på att utvinna och tillverka oljor för den medicinska marknaden.

Man håller likt nästan alla andra på marknaden på att expandera sina lokaler och därmed sin produktionskapacitet. Oljorna är den delen av marknaden som växer snabbast just nu och som spås bli väldigt lukrativ.

Aurora Cannabis Inc har investerat en hel del i Radient Technologies just för att få del av deras extrakt och oljor. Inte en helt omöjlig uppköpskandidat längre fram.

För bara två dagar sedan så fick man en ansökan till Health Canada godkänd för att inneha, paketera, transportera och leverera cannabisprodukter för sitt laboratorium i Alberta. (Källa: YahooFinance).

Jag ser som sagt RTI som en möjlig uppköpskandidat, inte minst för Aurora. Om Aurora köper RTI så går det hand i hand med deras uppköp av CanniMed och då är man verkligen ledande inom sektorn för oljor.

Supreme Cannabis Company Inc – (FIRE) – (Avanza)

Supreme Cannabis satsar på kvalité. Man planerar att storma marknaden med premium cannabis i högsta hugg. Medan andra aktörer hellre satsar på låga produktionskostnader för att kunna prispressa så räknar Supreme Cannabis med att kunna sälja sitt premium cannabis till högre priser än marknadens lägsta.

Jag vågar tro att många kunder kommer att välja högkvalitativt cannabis före det billigaste som finns. Med det sagt så finns det ju givetvis många olika slags kunder och alla vill ha olika. Har man budgeten för det så kan man unna sig premium cannabis och det är det Supreme räknar med.

Man håller just nu på att bygga för fullt för att gå igång sina odlingar ordentligt. Man har köpt mer mark för att utöka sin produktionskapacitet.

Man har också ingått ett avtal med bolaget Namaste om att leverera 1000 kg premium cannabis under 2018. Inte helt fel att redan ha en köpare redo som ger 6 dollar per gram. (Källa: Weednewswire.com)

I mina ögon så är Supreme Cannabis en het uppköpskandidat som mycket väl kan bli ett mål för tobaksbolag, eller andra för den delen, som vill in på marknaden. Vi får se om jag har rätt!


Disclaimer: I dagsläget så äger jag alla bolag på listan förutom Radient Technologies. Det kan du se i min portfölj som du kan hitta Här. Det här inlägget är bara mina tankar och åsikter. Alla sköter sin egen handel på egen hand och handel med värdepapper är förknippat med stora risker. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

10 thoughts on “Bolag att Bevaka på Cannabismarknaden

 • Jag äger själv en del av dina tips. Du har inte funderat på ABcann?
  Eller det icke än noterade ” the green organic dutchman”?

  • Hej, Tobias.
   Härligt! Jo lite faktiskt men har inte tagit mig an att läsa in mig ordentligt ännu.
   Det äger jag indirekt genom att Aurora köpte in sig. Tänker du teckna i TGOD?
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Sant. Men Aurora köpte väl endast 20% om jag inte minns helt fel.
  Ja, jag tror jag kommer köpa en liten post i TGOD. Finns inte jätte mycket info om de än men jag försöker leta mer o mer. Intressant o se vilken köpkurs det blir i mars månad.

 • Hej Stefan! Har du undersökt bolaget Medreleap corp nåt? Haft den på min bevaknings lista ett tag.. verkar öka bra.. är det något du känner till? Har själv satsat på canopy,aphria o lite på aurora än så länge!! Dom verkar lovande vad jag läst mig gillar dig o på hemsidor.. Hoppas på att cannimed ska gå ner så man kan köpa en del där med!
  Tacksam för tips! Med vänlig hälsning, Ola

 • Hej! Vore intressant att läsa dina tankar om TGOD iom deras börsintroduktion i mitten på mars. Har du gjorde något inlägg om bolaget tidigare? Personligen tror jag mycket på TGOD men svårt att avgöra vilken kurs man vågar gå in på när väl bolaget listas givet hypen kring TGOD och marknaden i stort. Man vill inte hamna i Nuuvera ”fällan” med fallande kurser direkt från start pga alldeles för hör kurs från dag 1. Har ansökt om att teckna i TGOD men inte beviljats några aktier, hittills iaf.. Har du tecknat? Tack på förhand!

  • Hej Philip! Jag är inte insatt i caset utan nöjer mig med indirekt ägande genom Aurora som köpte in sig i deras IPO. Så tyvärr kan jag inte vara till hjälp här.
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.