Cannabis i Europeiska länder

Tyskland rapporterade precis in att efterfrågan på medicinsk cannabis har skjutit i höjden sedan i mars förra året. Sedan den nya lagen klubbades igenom i Tyskland så har man gått från 1 100 till över 16 000 patienter. Fler andra länder ser ut att vilja följa i samma spår, i det här inlägget kan du läsa om flera olika länders situation.

Förra året så skrevs det ut cannabis för cirka 2.7 miljoner dollar i Tyskland. Det är endast från medicinsk cannabis och den siffran väntas fortsätta öka i takt med att fler och fler patienter får tillgång till medicinsk cannabis.

I Nederländerna så väntas det reformer av lagstiftningen kring cannabis då regeringen vill ta tillbaka kontrollen över den svarta marknaden som har växt till sig. Det behövs också ges ut fler licenser då Bedrocan just nu nästintill har monopol på cannabismarknaden i Nederländerna.

Frankrike å sin sida som har flest cannabisbrukare i Europa missar enorma summor i potentiella skatteintäkter då man inte uppdaterat sina lagar och anpassat sig efter folkets önskan. Man beräknas missa cirka 10 miljarder euro varje år på grund av att regeringen inte reglerar och beskattar marknaden.

I Finland där man redan har medicinsk cannabis så kämpar ungdomsförbund för att reformera lagarna ännu mera för att få bruka cannabis rekreationellt. Något som även bör intressera styrande institut eftersom att det avlastar polisen och samtidigt inbringar skatteintäkter och skapar jobb.

I Sverige så ser utvecklingen desto tristare ut men det finns hopp på lång sikt. Än så länge så kämpar vi med att ens kunna debattera ämnet fritt men för var år som går så blir det bättre och bättre. Det bör förhoppningsvis bara vara en tidsfråga innan vi kan börja diskutera konkreta lösningar kring cannabis.

Makedonien siktar på att bli ledande och rika på medicinsk cannabis i Europa. Man har redan lagstadgat tillgången till medicinsk cannabis och nu vill man börja producera för att exportera till övriga Europa. Det kan bli lukrativt för landet om man gör det bra.

I Serbien så kämpar invånarna men främst patienterna för att få tillgång till medicinsk cannabis. Man har vind i seglen just nu tack vare en stark kampanj för reformer av lagarna kring cannabis.


Du kan läsa mer om varje enskilt lands kamp för reformer och medicinsk cannabis på hemsidan Prohibitionpartners.com som är en utmärkt källa för information kring hur det ser ut för cannabis i olika Europeiska länder.

1 thoughts on “Cannabis i Europeiska länder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.