Cannabisbolagen anställer som aldrig förr

Det får ses som ett positivt tecken att cannabisbolagen nu satsar hårt på att anställa fler medarbetare. Bara Canopy Growth Corp ensamma har över 600 öppna positioner som man kan ansöka om att fylla. Bolagen förbereder sig inför legaliseringen som kommer i oktober.

Nu när byråkratin har gjort sitt och legaliseringen är ett faktum så gäller det att förbereda sig så gott som möjligt för det som komma skall.

Bolagen väntas växa stort i antal anställda då man ska öppna nya butiker, lager och så mycket mer inför legaliseringen. Samtidigt så måste man se till att ha tillräckligt med personal som arbetar med odlingen och tillverkningen av plantan.

Man får lite vibbar från guldjägartiden, många flockar sig nu till Kanadas cannabismarknad för att bli en del av eller ta en del av kakan.

I dagsläget så har Canopy Growth Corp redan cirka 1000 anställda men man siktar på att utöka det med 600 anställda till. Ingen liten ökning men helt klart vad som krävs för att förbereda sig inför legaliseringen.

Marknaden för legalt gräs väntas nå 4.34 miljarder dollar i 2019 och alla vill ta sin del av kakan. Canopy Growth Corp väntas ta cirka 20% av den totala marknaden för rekreationsbruk av cannabis.

Det kan inte vara en höjdare att jobba på HR hos Canopy Growth Corp just nu då det bör bli en del pappersarbete att gå igenom men för investerare och för företaget så är det positivt att man växer så att det knakar.

Aphria anställer personer med erfarenhet

VD:n Vic Neufield gör inget försök att dölja det faktum att man helst anställer personer som tidigare har arbetat med cannabis.

Det innebär att personerna man anställer jobbat illegalt med cannabis i Kanada men det är ingenting som han ser som ett problem. Istället så värdesätter han deras erfarenhet och anser att personerna kommer bli bra tillskott till hans personalstyrka.

Samtidigt så skall man poängtera att han inte bara menar personer som arbetat med just cannabis tidigare utan med odling eller hantering av växter på olika sätt inkluderas också.

Det är just till delen av företaget som jobbar med extraktion av oljor i plantorna som han riktar sig för att kunna anställda ny personal som redan har erfarenhet av jobbet som skall göras.

Att anställda personer som har dömts för brott mot lagen är inget nytt då man ofta gör så på IT-säkerhetsföretag när man anställer tidigare hackare för att få hjälp på olika sätt.

Aphria har idag runt 250 anställda och siktar på att utöka med cirka 20 till 25 personer till att börja med.

Jacqueline Power assistent på Unveristy of Windsor summerar det hela rätt så bra:

”If these companies are not going to hire you because you have previously illegally done what they are now doing legally, they’re probably not very sensible people.”

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.