Cannabismarknaden är extremt volatil

Håll i hatten, sätt dig ned i båten och ät åksjukepiller för här svänger det kraftigt och snabbt. Varför? Jo för att cannabismarknaden är extremt volatil. Ta igår som ett exempel, jag kikade in vid öppningen och portföljen låg minus ca 5-10%. Efter dagens slut så var den upp 12%. Vilken resa.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag investerar långsiktigt just för att cannabismarknaden är extremt volatil.

Visst fick jag lust att paniksälja allt jag har vid öppningen igår, det såg ju ut som om raset aldrig skulle ta slut! Men det gjorde jag inte, lyckligtvis. För inte tusan hade jag lyckats pricka in botten för att hänga med upp igen.

Det är det som många verkar göra fel på den här marknaden. Man paniksäljer efter många procents nedgång och sen missar man flera % vid uppgången. Det gäller att ha is i magen om man investerar långsiktigt.

Missförstå mig inte, det är absolut inget fel i att ta hem eller säkra vinster. Det är snarare bara smart om man inte vill hålla länge. Men för den delen så kan man ju omplacera vinsten i något annat.

Men om du gick in i marknaden med planen att hålla långsiktigt, sitt då inte och stirra dig blind på kursen. För chansen är stor att paniken slår till. Jag säger det igen: Cannabismarknaden är extremt volatil. Det kommer att svänga kraftigt.

Går det ner? Då kan du ju passa på att köpa mer om du har ett bolag som du verkligen tror på med goda fundamentala aspekter.

Legaliseringen kommer närmre och närmre. Nya marknader öppnar sig världen över, senast var det Grekland som tog upp en diskussion kring legalisering av medicinsk cannabis. Potentialen är fortsatt enorm, det är åtminstone vad jag tror.

Om du tänker ge dig in i cannabismarknaden så gäller det att du har koll på läget. Det svänger väldigt kraftigt och tål man inte det så bör man nog hitta en lugnare marknad.

Mitt bästa tips är att köpa och inte stirra sig blind på kursen. Om du inte ska sälja om ett, två eller flera år så behöver du faktiskt inte följa kursen dagligen. Visst är det spännande, men det är påfrestande för nerverna ibland!

Så igår började det väldigt blodigt men slutade väldigt bra. Största uppgången i portföljen stod Aphria för som landade på +20% efter en kalasbra nyhet om ett uppköp. Aphria är just nu det största innehavet i min portfölj och det känns bara bra.

Om du inte redan är medlem i Sveriges största investerargrupp för cannabismarknaden på Facebook så tycker jag att du ska kika in den. Länken hittar du under ”Läs Mer”.

Läs mer:

1 thoughts on “Cannabismarknaden är extremt volatil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.