Canopy Growth Corp har haft en stark månad upp ca 64%

Mönstret har upprepat sig, aktien gick i dvala i december men har nu återhämtat sig till högre nivåer. Igår så fick Canopy Growth Corp ett högre mål för aktiekursen av Piper Jaffray som höjde från 40 dollar till 60. Aktien stängde 8.6% upp på cirka 64 dollar.

Det var analytikerna Michael Lavery och Jeffrey Kratky som i torsdags satte ett nytt mål för Canopy Growth Corp. Jaffray Piper värderar den globala cannabismarknaden till ett värde mellan 250 till 500 miljarder dollar på lång sikt. På kort sikt så estimerar man att marknaden är värd mellan 15 och 50 miljarder dollar.

Motiveringen till höjningen och värderingen lät bland annat såhär:

”We believe the long-term growth can be significant – both from transitioning illicit trade to legal sales, medical sales, and from transitioning sales in health & wellness categories to CBD-infused products,”

En stor anledning till att man värderar bolaget högre nu än innan är att man på börjat nosa sig in på den amerikanska marknaden. Samtidigt så sänkte man förväntningarna på deras försäljning för tredje kvartalet. Tidigare hade man väntat sig att bolaget skulle få sålt 14 000 kg cannabis men nu siktar man istället på 10 000 kg.

Hittills i år så har Canopy Growth Corp stigit runt 64%, något som förhoppningsvis glädjer aktieägarna. Fortsätter bolaget att leverera i samma takt samtidigt som man ger sig in i nya marknader hela tiden så lär den fortsätta stiga.

Nyligen så levererade man sin första leverans till Polen och ungefär vid samma tidpunkt så gav man sig in på Storbritanniens marknad. Läs mer om det här.

Personligen så tror jag stenhårt på Canopy Growth Corp och deras VD Bruce Linton. Samarbetet med Constellation Brands har varit lukrativt för bägge parter och pengarna verkar användas flitigt.

Vilken blir nästa marknad som bolaget ser in i på? Det återstår att se men det verkar finnas gott om möjligheter. Kanske sneglar Bruce på Filippinerna som just nu är på gång med vad som förhoppningsvis blir en legalisering av medicinskt cannabis.

Skulle vi få se en federal legalisering i USA så är jag säker på att Canopy har många potentiella delstater att satsa på. Framtiden är öppen, möjligheterna ser positiva ut och det finns gott om potential kvar för bolaget som i princip varit marknadsledande sedan start.

Eftersom att man inte späder ut med nya aktier hela tiden så som Aurora Cannabis gör så levererar man också mer värde, enligt mig, till aktieägarna. Keep up the good work Bruce, det ska bli spännande att se vad som kommer härnäst för Canopy Growth Corp.


Med rabattkoden ”loveisthemessage” får du 15% rabatt på CBD-olja och övriga hampaprodukter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.