Canopy Growth Corp odlar i Danmark och Tjeckien

Canopy Growth Corp har som vi vet påbörjat ett väldigt stort bygge i Odense, Danmark, för att producera och hantera cannabis. Nu släpper man en uppdatering om hur det går met samt expansionen i Europa i samband med att man försett två odlingar i olika länder med plantor.

Från dotterbolaget Alcaliber i Madrid, Spanien har man flugit in kloner till dotterbolaget Spectrum Cannabis Denmark ApS i Danmark. Man har alltså kommit så långt med bygget att man är redo att börja ta hand om klonerna av plantorna i vissa delar av huset.

Expansionen i Europa fortsätter med stormsteg och med legaliseringen i Kanada inom sikt behöver man så stor odlingskapacitet som möjligt. Odlingen i Danmark är även tänkt att förse bland annat Tyskland och Italien med cannabis.

Det roliga tar inte slut där utan man har även flyttat kloner från Spektrum Cannabis Germany till Annabis Medical i Tjeckien, bägge dotterbolag till Canopy Growth Corp. Det nyligen köpta bolaget Annabis Medical kommer att jobba under namnet Spectrum Cannabis Czech.

Flytten av plantorna till Tjeckien kommer bara två månader efter förvärvet av Annabis. Man jobbar för fullt för att öka sin produktion för att kunna exportera cannabis i Europa såväl som i Kanada.

Förutom Kanada och Europa så är Canopy Growth Corp genom dotterbolaget Spectrum Cannabis även aktiva i Australien, Sydafrika och Sydamerika.

Det märks att vi närmar oss legaliseringen och det är fint att se att man börjar komma igång med odlingar världen över. Tillgången väntas inte möta efterfrågan i Kanada på ett eller två år men efter det så kommer det handla mycket om att kunna exportera produkt som inte blir såld på den inhemska marknaden.

Givetvis så är det också väldigt bra att man är aktiva på flera olika marknader för att kunna tjäna pengar på så många håll som möjligt vilket också öppnar upp för att kunna exportera sina produkter mellan olika marknader.

Inledningsvis så beräknas Canopy Growth Corp ta upp cirka 20% av marknaden för rekreationsbruk i Kanada (Källa: Cantechletter.com) och med dotterbolagen världen över så har man också möjlighet att ta delar av andra marknader. Man är i en väldigt god position för att bli marknadsledande inom en ny industri och som aktieägare är det väldigt spännande att följa deras resa.

Källa / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.