Canopy Growth Corp om sin globala satsning

Cannabisbolaget Canopy Growth Corp från Kanada har idag lämnat en uppdatering. Man presenterar hur läget ser ut för deras globala satsning, kontinent för kontinent. Det är imponerande hur snabbt man har expanderat till så pass många platser världen över.

Cannabis är här för att stanna den här gången ser det ut som. Canopy Growth Corp har satsat hårt sedan redan innan legaliseringen i Kanada och det märks. Man har spritt ut sig till många länder, många marknader, med ett stort urval av produkter.

Latinamerika

I Latinamerika har man bland annat gått in i ett flerårigt avtal med Procaps S.A.S i Colombia. Procaps skeppar redan produkter till över 50 internationella marknader. Produkter man säljer är främst läkemedel och tillskott av olika sorter.

Deras kunskap och infrastruktur för att kapsla in medicin, läkemedel, oljor och andra saker är något som Canopy vill ta vara på. Tydligen så föredrar marknaden i Latinamerika oljebaserade produkter.

I Colombia så har Canopy licenser för att kunna producera cannabis på en yta på nästan 1 och en halv miljon kvadratmeter. Det är väldigt, väldigt stort. Tar man vara på hela den ytan i det klimatet så bör man kunna odla en hel del cannabis.

Det kommer att dröja länge innan man odlar på hela den ytan men man har redan börjat sälja produkter från dotterbolaget Spectrum till Chile och Brasilien.

www.ihallandeinvest.se spacer

Asien / Oceanien

I Australien så tog dotterbolaget Spectrum Therapeutics emot sin första leverans av medicinsk cannabisolja i april i år. Försäljningen av oljan påbörjades i maj månaden därpå. I delstaten Victoria håller man på att bygga ett växthus samt övrig verksamhet som krävs för odling och efterhantering, kurering etc, av cannabis.

Europa

Spectrum Therapeutics är med på många håll och kanter. I Danmark så har man fått alla licenser som krävs för att kultivera cannabis i Odense. Man får odla, skörda, exportera, hantera och sälja medicinsk cannabis. Tanken är att den stora odlingen i Danmark ska kunna förse stora delar av Europa med cannabis.

I Spanien så har Canopy licenser för att odla och producera cannabis och man planerar just nu sitt andra säte i Europa, möjligtvis blir det där? Klimatet borde vara ypperligt för att odla cannabis.

Canopy är även med i spelet i Tyskland. Där förvärvade man nyligen bolaget Storz & Bickel som som är marknadsledande inom bland annat vaporizer-teknologi. Man förvärvade även tyska C3 Cannabinoid Compound Company som är Europas största producent av Dronabinol.

I Storbritannien så har man förvärvat bolaget ThisWorks. Uppköpen är del av en större plan där man samlar på sig teknologi och kunskap för att kunna dominera världens cannabismarknader.

spacer

Afrika

I Lesotho av alla ställen, Aphria är också aktiva där, så har Spectrum Therapeutics fått en licens för att kunna producera medicinsk cannabis. Fokusen blir på att skapa CBD-produkter och att odla CBD-dominant cannabis där.

Ytan som man har licens för är enorm. Man har en licens för att odla utomhus, den täcker en yta på nästan 2 miljoner kvadratmeter. Yikes! Man har även licens för att odla inomhus men då på en yta som täcker nästan 30 000 kvadratmeter.

Utöver det så har man köpt på sig 12 hektar land i Kapstaden för att kunna etablera sig i Sydafrika.

Imponerande

Det är inga dåliga nyheter eller uppdateringar som man har meddelat marknaden. Totalt så har Canopy Growth Corp licens för att odla på en hiskeligt stor yta. Riktigt imponerande. Det är kul att se hur deras tentakler, i brist på bättre ord, sprider ut sig världen över till fler och fler marknader.

Keep up the good job, Canopy!


Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.