Canopy Growth Corp Vill Dominera Marknaden

Bruce Linton, VD för Canopy Growth Corp, uttalade sig i september förra året om att CGC siktat in sig på att dominera världens marknad för cannabis. Hade en VD för något annat bolag på den här börsen uttalat sig på det sättet så hade jag knappt orkat lyssna men eftersom att han styr skutan för CGC så kändes det inte helt omöjligt.

Ambitionen fanns där, det råder ingen tvekan om det, och Bruce ville att CGC inte ska stanna vid den Kanadensiska marknaden. Nej utan hans mål var att Canopy Growth Corp skulle ta över hela världens marijuanamarknad. Med andra ord så var det inget litet mål som han hade spikat.

Hur skulle Bruce och CGC gå tillväga för att uppnå det målet? Har man följt bolaget någorlunda så vet man att tid inte slösas bort. CGC jobbar ständigt med nya avtal och letar alltid nya möjligheter som kan få bolaget att växa. Att ha Snoop Dogg som ansikte utåt har gjort en hel del för bolaget i USA och man positionerar sig väl inför en kommande omställning i politiken.

Nya produkter

CGC jobbar inte bara med nya avtal utan även med nya produkter. Bruce Linton planerade att utmana alkoholmarknaden på allvar. Bland annat så håller man på att ta fram och testa drycker som innehåller THC, den aktiva substansen i marijuana.

Tanken var att du skulle kunna dricka dig till att bli påverkad av cannabis istället för alkohol. Det låter rätt så bra med tanke på att du skulle slippa bakfyllor och ha betydligt lugnare fester. Linton är övertygad om att alkoholmarknaden är lättpåverkad och att hans produkter har en möjlighet att göra styra avtryck där.

Hur gick det sen?

Sedan intervjun i september så har Canopy knatat på riktigt bra och tidsvis varit uppe på värden över 13 Kanadensiska dollar. Det är inte illa! Just nu så pendlar kursen mellan 7-8 Kanadensiska dollar. Under en period så trycktes kurserna upp av att fler och fler insåg potentialen men det finns ännu många frågetecken som skall redas ut innan marknaden är vad den kan vara.

Produkterna som sklle utmana alkoholmarknaden har jag inte sett till men dem kanske fortfarande är under utveckling. Det vore väldigt intressant om det blev något utav det hela dels eftersom att marknaden för alkohol är såpass enorm men också för att hälsoeffekterna av att sumpa alkoholen skulle vara enormt positiva för samhället.

Än så länge så skulle jag verkligen inte säga att CGC dominerar marknaden även om bolaget givetvis har en riktigt stor del av kakan just nu. Men Aphria Inc och Aurora Cannabis kommer inte att ge upp matchen så lätt.

Aurora som ju har börjat bygga sitt mästerverk ”Aurora Sky”, en gigantisk produktionsfacilitet för cannabis, ligger verkligen inte på latsidan.

Om du är intresserad av att köpa in dig i den här marknaden så föreslår jag att du läser mer om Aurora CannabisAphria Inc Canopy Growth Corp. Det är tre bolag som gör det mesta rätt och som har en god position på marknaden. Lycka till!


Läs mer om att Investera i Cannabis


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.