CGC (WEED) – Cannabisaktier

En del läsare har undrat varför aktiekursen för Canopy Growth Corp (WEED) har stigit under dagarna som varit. Personligen så tror jag att det är ett resultat av att kursen har tagit mycket stryk blandat med att Canopy har uppmärksammats mycket i media. I det här inlägget så går jag kort igenom ett par saker som kan ha bidragit till uppgången och att nya investerare fått upp ögonen för CGC.

Snopp Dogg tipsar Martha Stewart

Snoop Dogg har till exempel tipsat Martha Stewart om att köpa aktier i företaget. Såhär sade hon om det:

”He’d been waiting for Proposition 6 to pass in California — and it passed, and he’s a very rich man as a result,” Martha said with a laugh at the launch of her new Martha Stewarts Crafts collection, available exclusively at Michaels. ”He said I should’ve bought the stock up in Canada. But I’m not investing in marijuana yet.” – Martha Stewart, Källa

I Sverige så kanske det inte hade blivit en så stor grej men kändismanin i USA är betydligt större än vad den är här. Där så kan uttalanden som det i artikeln få stor effekt.


Bruce Campbell diskuterar Canopy Growth

Bruce Campbell som jobbar för StoneCastle Investment ger sin syn på bolaget och aktiekursen. Jag tycker att han har mycket bra att säga. Man tar bland annat upp expanderingen i Tyskland, hur många fler patienter som strömmar in och man förväntar sig att CGC ska leda marknaden. Du kan kika in videon Här.


Tagit en del stryk

Kursen har varit i en nedåtgående trend under en längre tid så det var helt klart skönt att få se lite blåa siffror i slutet på veckan. Jag tror att man kommer att göra fina pengar i det långa loppet om man köper in sig på nivåerna som erbjuds just nu. Men ingenting är givet och visst finns det en risk för att vi befinner oss i en bear trap.

Bevaka kursen och köp in er efter eran strategi. Det är ju som vi vet en extremt volatil marknad så därför förespråkar jag att hålla innehaven långsiktigt. Att snitta in sig kan vara en bra approach att prova på. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.