Constellations investering i Canopy Growth Corp höjer sektorn

Vad sade jag innan rapporten? Canopy Growth Corps kurs brukar ofta dippa vid rapporter. Vad hände? Canopy gick upp nästan 30%. Det var dock inte de finansiella siffrorna som drog till sig uppmärksamhet utan bomben om Constellation Brands tunga investering i Canopy.

Det här var en fantastisk nyhet,givetvis framförallt för Canopy Growth Corp men även för hela sektorn i sig. Fem miljarder kanadensiska dollar, fyra miljarder amerikanska dollar. Det är en otrolig summa och det är en tydlig signal om vad som komma skall.

Constellation Brands och Canopy Growth Corp nöjer sig inte med att ta en stor del av kakan i Kanada utan nu har man världen i sikte. Pengarna är tänkta att användas till en global expansion som vi förmodligen snart får se trappas upp tack vare investeringen.

VD:n, Bruce Linton, är givetvis optimistisk inför framtiden nu när man har den här stridskassan redo. Han sade bland annat följande:

”Our business can now make the strategic investments required to accelerate our market position globally,”

”Constellation’s concentration of global cannabis activities exclusively through Canopy, coupled with the investment and its expert capabilities in brand-building, marketing, consumer insights and M&A will be a huge benefit as we look to expand our portfolio in Canada, the United States and emerging cannabis markets around the globe.”

Ett stort grattis till alla aktieägare som idag fick se innehavet hoppa cirka 10 CAD på en dag.

Det blir intressant att se vad som sker i framtiden då Constellation inte bara kommer att äga cirka 38% av bolag utan som också har warranter på fler aktier som kommer att ge ett totalt ägande på över 50%. Med andra ord så kommer man kunna få röstmajoritet i Canopy.

Nyheten är så pass stor att den fick hela den översålda sektorn att rycka upp sig. Aurora Cannabis aktiekurs studsade upp över 6 CAD igen medan Ahprias aktiekurs tog sig över 10 CAD igen.

Kommer sektorn att hålla sig flytande på det här fram till legaliseringen i oktober? Jag är tveksam till det men jag tror att Canopy Growth Corp kommer fortsätta vara stark framöver. Vi lär ju också få en hel del nyheter om nya projekt världen över vilket kan hjälpa till att hålla kursen uppe till legaliseringen.

Det här har också gett sektorn mycket välbehövlig plats i media vilket lockar nya investerare och något som en del har missat är att det är väldigt tunga namn inblandade i den här affären.

Rådgivarna till Constellation Brands var inga andra än Goldman Sachs medan America Merrill Lynch är med på den finansiella biten. Det är tunga namn inom finanssektorn och nu är cannabismarknaden återigen på allas läppar. Hatten av till Bruce Linton, bra jobbat!

Källor / Läs Mer

Disclaimer: Jag äger aktier i Canopy Growth Corp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.