Coronaviruset stoppar cannabisevent i Stockholm

Coronaviruset stoppar cannabisevent meddelar Aureum Life som hade planerat Sveriges första stora internationella cannabisevenemang. Väldigt tråkigt givetvis men jag tycker det är bra att man tar sitt ansvar för att inte sprida viruset vidare för det, det hade varit ännu tråkigare.

Eventet går under namnet ”Cannabis i fokus” och anordnas av arrangören Aureum Life. Samma bolag som har ingått i ett samriskbolag med Oboya Horticulture, bolaget är tänkt att arbeta med odlingsprodukter för medicinsk cannabis.

Det var tänkt att hållas den 20 april i år i Stockholm i Grand Hotells Vinterträdgård men så blir nu inte fallet. Tanken är dock inte att eventet helt skall slopas utan att det istället skjuts upp och planeras in till en annan dag.

Att Coronaviruset stoppar cannabisevent är som sagt tråkigt men alternativet hade varit att riskera att sprida sjukdomen ännu mer. Therese Nader som är VD för Aureum Life är givetvis inte glad över att behöva ta det beslutet och hon sade följande om det hela:

”Vi har jobbat stenhårt med det här evenemanget, och såg det som viktigt, speciellt möten mellan patienter, läkare och cannabisbranschen. Men vi måste nu tyvärr ställa in, senarelägga och börja om från början. Det kan jag leva med, för det viktigaste just nu är att fokusera på att coronaviruset inte får fri spridning. Mina tankar går till de drabbade och hoppas och ber till Gud att smittspridningen stoppas och att vi slipper fler dödsfall i COVID-19`s framfart,”

Med cirka 2800 beräknade besökare under eventets varaktighet så är det fullt förståeligt att man tar det säkra före det osäkra och ställer in det tills vidare. Visst hade det varit fint att ha det på den symboliska dagen 4/20 men det är sånt som händer.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Coronaviruset stoppar cannabisevent

Planen med eventet är att svenska och utländska forskare, sakkunniga och politiker skulle mötas för att diskutera, föreläsa och utbilda inom ämnet cannabis med fokusen på cannabis som läkemedel. Att förespråka och föreläsa om de medicinska fördelarna med cannabis är riktigt viktigt och välbehövligt i just Sverige.

Här har skrämselpropaganda ansetts vara faktum alldeles för länge så sådana här event är precis det som behövs för att ta diskussionen till högre nivåer.

Utöver diskussioner och andra liknande informativa tillfällen så hade det även planerats in cirka trettio stycken företagspresentationer med bolag ifrån Sverige, Danmark, Nederländerna, Israel, Kanada och USA. Skådespelaren Michael J. Fox är också tänkt att delta i eventet.

Det återstår att se när eventet blir av istället för det tilltänkta datumet så håll dig uppdaterad genom att följa informationen här på bloggen, i gruppen Gröna Aktier och Fonder eller på Aureums hemsida.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

1 thought on “Coronaviruset stoppar cannabisevent i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.