Filippinernas cannabislegalisering på gång?

Som det ser ut just nu så kommer Filippinernas cannabislegalisering, om den går igenom, göra nationen till det andra landet i Sydostasien som går den vägen. Thailand legaliserade medicinsk cannabis vid nyåret och Filippinerna har kommit ett steg närmare samma åtgärd.

I onsdags, igår, så röstades förslaget om att legalisera och reglera medicinsk cannabis igenom Representanthuset, ett stort steg för Filippinernas cannabislegalisering.

Lagförslaget 6517 som backas av Gloria Macapagal-Arroyo, Talman, ser ut att ha goda möjligheter att bli verklighet.

Om förslaget går igenom så kommer patienter som lider från många olika åkommor att erbjudas medicinsk cannabis som ett alternativ till annan medicin.
Vid ett godkännande för Filippinernas cannabislegalisering så skapas ”Medical Cannabis Compassionate Center”, under uppsikt av Department of Health, vars uppgift kommer att vara att införskaffa, hantera, tillverka och sälja medicinsk cannabis.
Arroyo, som inte bara är talman men som även har skrivit lagförslaget vet att medicinsk cannabis kan hjälpa. Hon har själv använt det för att behandla smärtan i hennes ryggrad. Hon uttalade sig i samband med godkännandet för vidare arbete med lagförslaget:

“I really believe in medical cannabis. As you know, I have my problem here and when I’m in a country that allows it, I put a pain patch. But here in the Philippines, I cannot do it,”

Utöver det så sade hon också:

“So I authored that bill because I believe that it can help me and many other people.”

Den som många anser sådde fröet till Filippinernas cannabislegalisering är Miss Universum 2018 Catriona Gray som uttalade sitt stöd för medicinsk cannabis. Hon sade då bland annat:

“I’m for the use (of marijuana) in medical use but not so for recreational use because I think if people were to argue about ‘what about alcohol and cigarettes?’ Well everything is good but in moderation,”

Men alla är inte positiva till lagförslaget. 2017 så meddelade University of the Philippines Manila att det en legalisering skulle vara farlig för folkets hälsa. Uttalandet innehåll bland annat kommentaren:

 “this will expose our citizenry to unnecessary harm and the risk of poor health outcomes.”

Oavsett vad så är det väldigt lovande att så många olika länder redan legaliserat medicinsk cannabis eller att man åtminstone talar om det. Framtiden är nu och legaliseringsvågen som rör sig över världen borde ha skett för länge sedan.

Hade det inte varit för Richard Nixon så kunde världen ha sett väldigt annorlunda ut idag. Det är inte bara medicinsk cannabis som är viktig för folkhälsan, utan industriell hampa kan hjälpa oss att ersätta plast och många andra giftiga saker.

Lagförslaget är positivt för Filippinernas över 104,9 miljoner invånare. Tänk vilken marknad det kan bli! Vilket bolag tror du kommer bli först att ge sig in i marknaden när, om, den öppnas? Den som lever får se!


Med rabattkoden ”loveisthemessage” får du 15% rabatt på CBD-olja och övriga hampaprodukter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.