Fina Köplägen på Cannabismarknaden

Det är skakigt på börserna över hela världen och så även på cannabismarknaden. Vi har sett riktigt stora korrektioner för nästan alla bolag under veckan som varit. Det betyder att det nu börjar bli riktigt fina köplägen på flera håll.

Bolagen som jag kikar på just nu är Aphria, Canopy Growth Corp, Tinley, Nutritional High och ett par fler.

Jag hade faktiskt inte trott att vi skulle få se Canopy Growth Corp under 30 dollar igen efter att banken BMO köpte in sig för ca 35 dollar per aktie. (Källa: cdn.shopify.com)

Jag tycker att det är oerhört attraktiva nivåer att kunna handla Canopy Growth Corp på just nu, detsamma gäller för Aphria.

Men det beror helt och hållet på hur långsiktig man är. Ska man värdera bolagen efter P/E i dagsläget så ser det fortfarande övervärderat ut. Dock så bör man komma ihåg att det här är en tillväxtmarknad och är man in it for the long haul så prisar man även in potential och framtida inkomster.

Aphria har rasat från ca 22 dollar till ca 13.8 dollar. Ett riktigt stort tapp och som i mina ögon betyder att det är ett väldigt fint köpläge. Aphria har visat blåa siffror i sina rapporter flera kvartal i rad och i mina ögon så styr man bolaget riktigt bra.

Genom sitt uppköp av Nuuvera så har man också, som jag skrev om tidigare, siktat in sig på global expansion.

Jag har inte sålt något annat än att jag sålde av NAC och Revive för att köpa warranter i OrganiGram i början på veckan innan raset började.

Mitt tips är att inte paniksälja nu när vi möjligtvis närmat oss botten. Sitt med vid öppningen på måndag, 15.30 och kolla om det fortsätter att rasa eller inte. Rasar det vidare så avvakta innan du köper mer.

Det är riktigt fina nivåer att få kliva in på i bolagen så man kan säkerligen tjäna sig en hyfsad slant om man lyckas pricka botten någorlunda. Jag har svårt att se hur vi ska rasa vidare i stil med igår men det är absolut inte omöjligt.

När det skakar på börserna världen över så är det spekulativa investeringar som brukar ta mest stryk. Det har vi sett på bland annat cannabismarknaden och för kryptovalutorna.

Gör man sin research ordentligt och läser på om fundamenta så ska man inte avskräckas på grund av ras som dessa utan snarare köpa på sig mer. Jag har som sagt tidigare sålt av mina svenska utdelningsaktier och en viss del av pengarna kommer jag använda för att kapitalisera på raset vi sett i veckan.

Hur gör ni vid ras som dessa och hur tänker ni kring cannabismarknaden? Kommentera gärna och berätta!

8 thoughts on “Fina Köplägen på Cannabismarknaden

 • Jag har inte heller sålt någon nu ligger jag +- 0 tänker med långsiktigt men många gånger så har jag velat paniksälja .tänker vara mer försiktig efter denna veckan ras och sälja av vid vinst. tyvärr så vet jag vissa som har förlorat – 50% då måsten det gå upp 100% för att få tillbaka pengarna det tror jag blir svårt i år eller va tror du vänligen hälsningar från svenpa

  • Hej Sven! Hehe ja ungefär samma här, jag har gått från ca 200% till 100% upp.
   Det är tråkigt att höra men jag tror fortsatt på marknaden och bolagen. I år så bör legaliseringen ske och när vi väl fått bättre siffror från marknaden så tror jag på fortsatt uppgång. Jag vågar givetvis inte lova något men jag ser det fortfarande som oerhört lukrativa investeringar att göra om man har möjlighet att sitta med länge.
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Har sneglat på cannabisaktier ett tag nu men lite svårt att identifiera några enskilda bolag så jag planerade ett köp av Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF. Hann dock inte innan nya regler kring ETFer trädde i kraft. Har du tips på aktie som gör att man får lite diversifiering mot branschen som helhet?

  • Hej! Tyvärr inte genom endast ett bolag men en portfölj på 3-5 bolag bör kunna diversifiera åtminstone lite. Men man bör ha i åtanke att sektorn verkar gå mer eller mindre upp och ner tillsammans så även om man diversifierar inom samma sektor så kan det gå ner eller upp på flera håll ändå.
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Jag lyckades såklart pricka in toppen av allt så har torskat 50%…
  Men håller i! Litar på ditt omdöme och tackar så mycket för alla inlägg och tips!

  • Hej Jonathan! Ajdå, så kan det bli ibland! Jag hoppas att du inte gick all-in direkt så att du kan snitta ner dina GAV nu i raset.
   Tusen tack, det är glädjande att höra! Jag hoppas att jag kan fortsätta leverera!
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Min urpsrungliga plan var att satsa på ett 10-tal olika företag som kändes lovande & hänga kvar åtminstonde fram till d-day, ingenting har egentligen förändrats.

  Det jag tror sektorn behöver för att komma på fötter igen är ett godkännande från senaten, att det blir kandensisk lag. Ett formellt legaliseringsdatum behövs också. Tror att många större företag & investerare drar sig för att ge sig in innan de pusselbitarna är på plats men när det väl händer kan det nog ta fart ordentligt…

  Hela resan fram till nu har varit otroligt lärorik & ser fram emot fortsättningen.

  Hur gör ni förresten för att investera i amerikanska cannabisbolag? Hittar inga av dessa på Avanza & är lite smått intresserad av att joina framåt nästa presidentval.

  Tack för en bra blogg som behövs i Sverige! : )

  • Hej Staff, jag tycker att det låter som en bra plan!

   Ja det kommer onekligen att höja sektorn då senatens godkännande är det sista som krävs.

   Det går att ringa in orders på Nordnet och Avanza för att köpa amerikanska bolag men då är det högre courtage.

   Tusen tack, väldigt kul att höra!
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.