Florida röstar nej till legalisering, igen

Florida röstar nej till legalisering av cannabis ytterligare en gång men lagmakarna har inte gett upp hoppet. Delstaterna i USA drivs ju till viss del väldigt decentraliserat som egna länder. Detta betyder att lagarna därför kan vara väldigt annorlunda i en delstat jämfört med en annan.

Delstaterna kan alltså till stor del ta egna beslut kring lagar och regler, man måste alltså inte följa den federala staten blint. Florida precis som andra delstater har sin egna högsta domstol och liknande, och det är just där som förslaget om en legalisering av cannabis till år 2022 nyligen nekades.

Det var i torsdags som delstatens högsta domstol sade nej till att legalisera cannabis. Beslutet baserades enligt vissa delvis på grund av att sammanfattningen av lagförslaget ansågs var vilseledande.

Ändå så har Florida redan väldigt många cannabisapotek, dispensaries, och fler öppnas vecka efter vecka. Det känns lite fånigt att ha en blomstrande cannabisindustri samtidigt som man nekar lagförslag efter lagförslag om legaliseringar.

Problemet verkar dock snarare bero på språkbruk i lagförslaget snarare än ett hårt motstånd mot cannabis. Personer som nekade förslaget skrev bland annat:

“The ballot summary plainly tells voters that the proposed amendment ‘limit[s]’ the personal use—i.e., consumption—of recreational marijuana by age-eligible persons. But the proposed amendment itself does not do so,”

“Even if this language, when viewed in isolation, could somehow be argued to establish a limitation on personal use in an amount equal to a ‘quantit[y] reasonably indicative of personal use or for use by household members,’ any such argument is undermined by the fact that the same section of the proposed amendment further provides that the enumerated quantities ‘are minimum quantities, subject to increase by state, county, or municipal legislation, but not subject to decrease,’” 

spacer

Florida röstar nej till legalisering trots starkt stöd

Stöd för en legalisering finns det gott om runtom i delstaten. I en undersökning så var hela 59% procent positiva till att legalisera cannabis. (Källa: Marijuanamoment.net)

Så jag tror inte att det kommer dröja allt för länge innan vi ser ett lagförslag i delstaten som faktiskt går igenom. Byråkratin måste få ha sin gång och det är bra att lagmakarna är försiktiga och vill ha tydliga formuleringar i lagtexterna.

Frågan är ju hur länge det tar men förr eller senare så lär det hända. Jag tippar på att vi senast nästa år ser ett godkänt lagförslag i Florida som införs senast 2023. Det legaliseras åt höger och vänster i USA och majoriteten har redan sett sina cannabisindustrier börjat växa ordentligt.

Jag har tidigare skrivit om delstaten Illinois som slår försäljningsrekord om efter vartannat sedan sin legalisering förra året. Det ska bli spännande att se när den federala regeringen tar tag i saken på riktigt. Kan det bli redan i år? Time will tell.

Källa: Marijuanamoment.net

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.