Fonderna är sålda för att köpa cannabisaktier

Igår så sålde jag alla fonderna i Fondportföljen så nu gäller det bara att vänta tills att orderna, har gått igenom. På fredag eller senaste måndag nästa vecka så borde alla sälj ha gått igenom och pengarna finnas på kontot.

Istället för fonderna så kommer jag att månadsspara i cannabisaktier fram tills, åtminstone, slutet på 2018. Det är för att kunna tjäna pengar på legaliseringen i Kanada.

Än så länge så har jag inte helt och hållet bestämt hur jag kommer att dela upp kapitalet. Troligtvis så placerar jag en del i ETF:n HMMJ samtitidgt som jag köper mindre bolag för att rida på den ofta explosiva kursutvecklingen inom den här marknaden.

ETF:n är bra eftersom att man får ett spritt ägande och slipper många transaktionskostnader men samtidigt så är den hyfsat exponerad mot USA vilket jag helst hade sluppit.

Just nu så håller jag på att luska ut vilka av de mindre bolagen som jag skall investera i. Det finns en hel del intressanta och jag skriver igen när jag har bestämt mig.

Sedan tidigare så äger jag Harvest One Cannabis som har gått upp ca 30 % sedan jag investera i cannabisaktien.

Efter 2018

Beroende på hur det ser ut på marknaden för cannabis så kommer jag eventuellt att sälja av runt slutet på 2018. Det är för att sedan kunna satsa helhjärtat på utdelningsaktier.

Idén med att bygga en så kallad pengamaskin finner jag oerhört fascinerande och det vore helt fantastiskt att kunna leva på sina utdelningar längre fram. Eller åtminstone att kunna förlita sig delvis på utdelningar och mindre jobb här och där.

Det krävs en hel del pengar för att kunna leva på sina utdelningar men ingenting är omöjligt. Så just nu är det lite av en mellanperiod men nästa helg så borde den nya portföljen vara någorlunda färdig och redo att presenteras.


 

4 thoughts on “Fonderna är sålda för att köpa cannabisaktier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.