Försäljning av Medicinsk Cannabis ökar i Oklahoma

Delstaten Oklahoma hurrar över skatteintäkterna och patienterna är glada över att få hälsosam medicin. Försäljning av medicinsk cannabis ökar, antalet patienter som skriver upp sig ökar, marknaden för bolagen ökar. Åtta månader i sträck så har försäljningen per månad ökat hittills.

Att legalisera medicinsk cannabis har många fördelar för samhället och invånarna. En av de främsta som de propageras för eftersom att ´money makes the world go round´ är skatteintäkterna.

Hittills så har delstaten Oklahoma har enligt siffror från Oklahoma Tax Commission inkasserat 10.7 miljoner dollar på skatteintäkter från försäljning av medicinsk cannabis. Det är mycket pengar det med tanke på att försäljningen påbörjades så sent som i oktober i förra året.

Varje månad så säljs det mer och mer medicinsk cannabis i olika slags former. I maj så omsatte försäljningen mer än 23 miljoner dollar, ingen liten industri det inte. 1.6 miljoner dollar fick delstaten in från skatten på 7% som omfattar medicinsk cannabis och ytterligare 2 miljoner dollar i skatteintäkter kom från försäljningen runtom i delstaten.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Många patienter

Försäljningen ökar tack vare att antalet patienter som får tillgång till medicinsk cannabis ökar väldigt snabbt. Bara sedan augusti förra året så har ”The Oklahoma Medical Marijuana Authority” godkänt över 130 000 ansökningar från patienter om att få tillgång till medicinsk cannabis.

Om antalet patienter fortsätter att öka så lär försäljningen också öka vilket gör Oklahoma till en attraktiv marknad för cannabisbolagen. Med tanke på att CBD-produkter(affiliatelänk) blir allt mer populära så är det inte osannolikt att patientantalet fortsätter att öka.

Jag sökte runt lite snabbt men hittade inget bolag jag känner igen som är aktivt inom just Oklahoma.

Försäljning av Medicinsk Cannabis

Det är fint att Oklahoma är en av delstaterna som föregår med gott exempel och visar övriga USA vilka positiva aspekter som kan komma tack vare reformer av lagarna kring cannabis. Man ska inte glömma att pengarna som staten nu får in i form av skatteintäkter inte bara går till nödvändiga saker utan de går nu heller inte längre till kriminella nätverk.

Nu kan Oklahomas patienter istället fått tillgång till reglerad och beskattad cannabis som har inspekterats för att se till så att är av bra kvalitet och staten får in skattepengar. Sverige har en hel del kvar att lära sig om man jämför med Oklahoma.

Kul för Oklahoma och kul för legaliseringsrörelsen som visar hur cannabis kan hjälpa till att förbättra samhället. Jag är nyfiken på hur många nya jobb som industrin har skapat i delstaten, en sak är säker och det är att det lär bli ännu fler jobb om utvecklingen fortsätter i samma takt. Keep up the good work!


Annons

Försäljning av medicinsk cannabis prova CBD-olja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.