Fyra krafter som driver marijuanaaktierna

Olika sektorer drivs framåt av olika anledningar eller krafter. Just cannabissektorn är het just nu och har varit det ett bra tag. Personligen så tror jag att den kommer att fortsätta vara het även framöver. Det finns gott om plats kvar för tillväxt. Vad driver marijuanaaktierna framåt?

Sektorn har gått starkt i år men historiskt så brukar den dippa runt julen vilket brukar leda till uppvärderingar i januari. Men det är givetvis inte den enda anledningen till att marijuanaaktierna är heta just nu. Låt oss ta en titt på fyra underliggande orsaker till att cannabismarknaden är het just nu:

Industrin växer

Som vi vet så har Kanada legaliserat cannabis och det har skapat svallvågor världen över. Land efter land, stat efter stat, marknad efter marknad så öppnas nya marknader upp för oss investerare när cannabislagarna möts med reformer.

När andra länder ser hur det går för Kanada så sätter det press på förändring. Att göra sina invånare nöjda samtidigt som man utmanar organiserad brottslighet och även får in enorma skatteintäkter borde locka alla resonabla ledare.

Om USA väl får tummen ur och följer i samma fotspår som Kanada så lär sektorn se en rejäl uppsving på alla håll och kanter.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Bolagen växer

Att marijuanaaktierna är på väg att bli en del av en ny världsindustri betyder att det finns pengar att tjäna. De 6 största cannabisbolagen såg sina intäkter växa till ett snitt av 246% förra kvartalet jämfört mot året tidigare. Det är ingen liten tillväxt det inte och det ser ut att fortsätta.

Det finns alltså utan tvekan pengar att tjäna inom sektorn och sektorn är knappt igång på riktigt ännu. Alla vill ha en del av kakan och det bäddar för en stark konkurrens inom en lukrativ marknad.

Kunskapen sprids

En annan faktor som bör bidra till att cannabissektorn är het just nu är att kunskapen kring cannabis sprider sig världen över. Studie efter studie visar på cannabisens positiva hälsoeffekter samtidigt som vissa delar utav världen står framför en opioid-epidemi.

I takt med att fler och fler personer får upp ögonen för cannabisens nytta på olika sätt och vis så bör fler kunder och investerare hitta till industrin. Det i sin tur bör resultera i möjligheter för ökade intäkter.

www.ihallandeinvest.se spacer

Inte bara rök

Cannabis handlar inte bara om att ”röka på”. CBD-oljor blir populärare och populärare i takt med att fler och fler får tillgång till medicinen. Det finns gott om exempel på fall där patienter gått ifrån att äta massor med olika mediciner dagligen till att endast behöva medicinera med CBD-olja.

Slutord

Vi ser en stark tillväxt med gott om utrymme kvar för mer,vi ser att kunskap sprider sig snabbare och snabbare, vi ser att cannabisen är mer än bara något man röker och vi ser hur bolagen växer till sig hela tiden. Framtiden ser ljusgrön ut!


Läs även: 10 stora CBD-bolag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.